Podcast Studio HouVast #1 De interventiemethodiek HouVast

Delen op social media

In deze eerste podcast van studio HouVast laten we je kennis maken met de interventiemethodiek HouVast en de werkzame elementen hiervan. Mede-ontwikkelaar Marcia Lever gaat hierover in gesprek met gedragsdeskundige Mirthe Veelenturf en gezinswerker Heleen Grooters die HouVast toepassen bij de ondersteuning van gezinnen vanuit Middin.

Stut en steun voor gezinnen van ouders met een LVB. Gezinnen waarbij ten minste één ouder een licht verstandelijke beperking (LVB) heeft, hebben vaker te maken met opvoedproblemen dan andere gezinnen. De interventiemethodiek HouVast biedt hierin blijvende ondersteuning door het eigen kunnen en het netwerk van deze gezinnen optimaal te benutten.

 

In het eerste stadium is het belangrijk om tijd en energie te steken in geven en proberen te verkrijgen van vertrouwen in het gezin


Deze podcast is tot stand gekomen binnen het samenwerkingsverband HouVast bestaande uit de (zorg)organisaties ASVZ, Cordaan, Middin, William Schrikker Stichting en TOP Groep. Dit is de eerste podcast uit een reeks van drie.  Luister naar de podcast via Spotify of Apple Podcast. Als je je abonneert, krijg je automatisch bericht als er een nieuwe aflevering online staat!

Luister naar podcast #1 de interventiemethodiek HouVast

Ook werken vanuit de methodiek HouVast? Zie voor meer informatie www.HouVast.nu of neem contact op met één van de organisaties uit het samenwerkingsverband.