Podcast Studio LVB #13 LVB en stress

Delen op social media

In deze aflevering van Studio LVB praat Nathalie Koopman met Hans Willemsen, beleidsadviseur LVB bij Cordaan, één van de grondleggers van LifeWise én met Lisa Veldkamp, begeleider bij Middin. Ook komt een cliënt van Middin aan het woord over de stress die hij ervaart in zijn leven.

Wat is het effect van stress op iemand met een LVB en kan begeleiding volgens LifeWise dit helpen te verminderen?

Mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) hebben vaak stress. Ze kunnen niet voldoen aan de eisen die aan hen worden gesteld, in een maatschappij die steeds ingewikkelder wordt. Dit geeft hen het gevoel van falen en onbegrip. En dat levert chronische stress en faalangst op. “Iemand met een LVB loopt figuurlijk constant op zijn tenen. Eigenlijk is dat de stress waar onze clienten altijd onder staan: ik moet me een beetje anders voordoen dan ik ben.”

In deze aflevering van Studio LVB praat Nathalie Koopman met Hans Willemsen, beleidsadviseur LVB bij Cordaan, één van de grondleggers van LifeWise én met Lisa Veldkamp, begeleider bij Middin. Ook komt een client van Middin aan het woord over hoe hij omgaat met de stress die hij ervaart in zijn leven. 

Luister nu naar podcast #13 van Studio LVB over LVB en stress.

Begeleiding volgens LifeWise: stress verminderen

Om ervoor te zorgen dat mensen met een LVB zo min mogelijk stress ervaren hebben Middin en Cordaan het methodisch kader LifeWise ontwikkeld. Door begeleiders goed op te leiden in het werken met LifeWise én hen zo de juiste tools te geven om clienten te begeleiden, lukt het steeds beter om stress bij clienten te verminderen. 

Luister ook naar de vorige podcast over LifeWise.

Stress maakt je dom en als je al een LVB hebt wordt het nog moeilijker om bewust na te denken over je keuzes dus dat is voor deze doelgroep enorm lastig en heeft dus een enorme impact.
Lisa Veldkamp
Podcast 13 Hans, Lisa en Nathalie

Ben je nieuwsgierig naar meer afleveringen?

Abonneer je dan op de podcast van Studio LVB via je favoriete podcast app. Podcastoverzicht