Podcast Studio LVB #16 lvb en eenzaamheid

Delen op social media

Mensen met een lvb zijn vaak eenzaam. Dat ervaren ook Jolanda en Sandhia, zij vertellen erover in deze podcast. Om eenzaamheid onder deze doelgroep te verminderen, is Middin sinds kort Middin in de wijk gestart.

Luister naar podcast #16 van Studio LVB

Eenzaamheid is een groot probleem onder mensen met een lvb. Ze hebben weinig contacten en komen vaak bijna niet het huis uit. In deze aflevering van Studio LVB vertellen Jolanda en Sandhia  over hun gevoel van eenzaamheid.

Mensen lachen je soms uit of ze hebben geen geduld


Ook komt begeleider Chantal Gelauf aan het woord. Zij vertelt hoe Middin probeert om clienten in contact te brengen met de wereld om hen heen. 

Bijvoorbeeld via het initiatief Middin in de Wijk, waarbij op bepaalde locaties in de buurt, zoals een kringloopwinkel, een begeleider van Middin aanwezig is. “Er komen mensen die praktische hulpvragen hebben, mensen die wat moeilijker uit huis komen of die het eng vinden om naar buiten te gaan. Voor hen is de stap minder groot om naar Middin in de Wijk te komen, omdat daar een begeleider zit van Middin die ze om hulp kunnen vragen.”

Ben je nieuwsgierig naar meer afleveringen?

Abonneer je dan op de podcast van Studio LVB via je favoriete podcast app. Podcastoverzicht