Podcast Studio LVB #17 samenwerken met de wijkagent en het netwerk van een cliënt met lvb

Delen op social media

Mensen met een lvb zijn makkelijk te beïnvloeden; dat zorgt er soms voor dat ze met de verkeerde personen in contact komen. Met als gevolg bijvoorbeeld crimineel gedrag of overlast in de buurt.

Wat kunnen begeleiders van cliënten met een lvb doen om dit zoveel mogelijk te beperken? Hoe trek je hierin samen op met de wijkagent? En welke rol speelt de familie van een cliënt? 

In deze aflevering van Studio LVB praat Nathalie hierover met Alexander Holwerda, begeleider bij Middin én met Elaine Zeefuik, wijkagent in Den Haag. Ook komt Sander aan het woord. Hij is de broer van Martijn, die bij Middin woont.

Alexander Zeefuik, begeleider bij Middin: “We hebben een kort lijntje met de wijkagent. Dat is heel belangrijk. Ze kent een aantal van ons en we kunnen dus snel in contact komen.”

Wijkagent Elaine Zeefuik: “Als je weet dat iemand een licht verstandelijke beperking heeft, dan probeer je daar rekening mee te houden. Je kijkt hoe je het zonder straf kunt regelen. Sommigen vinden het al een straf op zich om met de politie te praten.” 

Ben je nieuwsgierig naar meer afleveringen?

Abonneer je dan op de podcast van Studio LVB via je favoriete podcast app. Podcastoverzicht