Bakker Vlinder Den Haag

Werk, activiteiten en scholing

Adres

Wagenstraat 182a
2512 BB Den Haag
E bakkervlinder@middin.nl

Adres
Wagenstraat 182a
2512 BB Den Haag
E bakkervlinder@middin.nl
Aan wie
Volwassenen
Type beperking
NAH, LVB, VG, LG en ASS

Locatie kenmerken

  • Werkervaringsplaats voor mensen met een beperking
  • Begeleiding van vakbegeleiders (bakkers, brood en banket)
  • Mogelijkheid tot doorstromen naar een stage of betaalde baan

 

Bakker Vlinder is een bijzondere winkel, gevestigd aan een sfeervol pleintje in de Wagenstraat in Den Haag. Alle medewerkers hebben een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Per dag werken er zo’n vijftien cliënten bij Bakker Vlinder. Zij krijgen ondersteuning op maat om de fijne kneepjes van het vak te leren. Dagelijks bakken zij diverse soorten brood en banket. Deze verkopen zij in de winkel of bezorgen zij bij de klanten in regio Den Haag. Begeleiders van Middin ondersteunen hen bij het werk.

Bij Bakker Vlinder leren de cliënten echt het vak als bakker. Op de bakkerij begint de dag al vroeg. Vanaf 06.00 uur in de morgen zijn de bakkers hard aan het werk om lekker brood en banket voor de klanten te maken. Met de cliënten wordt afgesproken hoe laat hun werkdag begint. Werken in de bakkerij Een brood of een lekkere koek is niet zomaar gemaakt. Cliënten leren het vak van een echte bakker. Zij leren werken volgens recept: ingrediënten afwegen, kneden en bakken. Ze gebruiken hierbij de verschillende machines in de bakkerij.
Naast het bakken van brood, leren cliënten ook banket bereiden. Van diverse koekjes tot volledige taarten.

Werken in de winkel

Het verse brood en banket wordt verkocht in de winkel naast de bakkerij. In de winkel helpen cliënten de klanten die hun brood en banket komen kopen. De cliënten doen kennis op over de producten, staan de klanten te woord, pakken de bestellingen in en rekenen af aan de kassa. Ook is er een klein terras, waar de medewerkers hun gasten bedienen met koffie of thee en wat lekkers. Een begeleider is altijd in de buurt om cliënten te ondersteunen wanneer zij dat wensen.

De fijne kneepjes van het bakkersvak leren

 

Bakker Vlinder Den Haag
Bakker Vlinder Den Haag

Ontwikkeling staat centraal

Bakker Vlinder gaat uit van de mogelijkheden van de cliënten en wil ervoor zorgen dat iedereen zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen. Voor sommigen gebeurt dat door het werk in de bakkerij en in de winkel. Anderen kunnen net een stapje verder gaan en komen via een stageplek bij een bedrijf of op een begeleide werkplek terecht. Dit in samenwerking met de jobcoaches van Middin.

Openingstijden

maandag t/m zaterdag: 08.00 - 15.30 uur