Bakker Vlinder Rotterdam

Werk, activiteiten en scholing

Adres

NIeuwe Binnenweg 324 B
3021 GV Rotterdam
T 010 269 9877
E bakkervlinderrotterdam@middin.nl

Adres
NIeuwe Binnenweg 324 B
3021 GV Rotterdam
T 010 269 9877
E bakkervlinderrotterdam@middin.nl
Aan wie
Volwassenen
Type beperking
NAH, LVB, VG en ASS

Lokatie kenmerken

› Werkervaringsplaats voor mensen met een beperking
› Begeleiding van vakbegeleiders (bakkers, brood en banket)
› Direct contact met de klanten in de winkel
› Gelegen in de gezelligste straat van Rotterdam

Bakker Vlinder is een bijzondere winkel, gevestigd aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. Alle medewerkers hebben een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Per dag werken er zo’n twaalf cliënten bij Bakker Vlinder. Zij krijgen een opleiding op maat om de fijne kneepjes van het vak te leren. Dagelijks bakken zij diverse soorten brood en banket. Deze verkopen zij in de winkel of bezorgen zij bij de klanten in regio Rijnmond. Begeleiders van Middin ondersteunen hen bij het werk.

Bij Bakker Vlinder leren de cliënten echt het vak als bakker. Op de bakkerij begint de dag al vroeg. Vanaf 06.00 uur in de morgen zijn de bakkers hard aan het werk om lekker brood en banket voor de klanten te maken. Met de cliënten wordt afgesproken hoe laat hun werkdag begint.

Werken in de bakkerij

Een brood of een lekkere koek is niet zomaar gemaakt. Cliënten leren het vak van een echte bakker. Zij leren werken volgens recept: ingrediënten afwegen, kneden en bakken. Ze gebruiken hierbij de verschillende machines in de bakkerij. Naast het bakken van brood, leren cliënten ook banket bereiden. Van diverse koekjes tot volledige taarten.

Werken in de winkel

Het verse brood en banket wordt verkocht in de winkel naast de bakkerij. In de winkel helpen cliënten de klanten die hun brood en banket komen kopen. De cliënten doen kennis op over de producten, staan de klanten te woord, pakken de bestellingen in en rekenen af aan de kassa. Ook is er een klein terras, waar de medewerkers hun gasten bedienen met koffie of thee en wat lekkers. Een begeleider is altijd in de buurt om cliënten te ondersteunen wanneer zij dat wensen.

verkopen aan de toonbank

Bezorgen

Van maandag tot vrijdag worden er veel bestellingen bij klanten afgeleverd. Met een rijbewijs kunnen cliënten zelf bezorgen in de regio. Als koerier zijn zij ook het visitekaartje van de winkel. Ontwikkeling staat centraal Bakker Vlinder gaat uit van de mogelijkheden van de cliënten en wil ervoor zorgen dat iedereen zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen. Voor sommigen gebeurt dat door het werk in de bakkerij en in de winkel of als koerier. Anderen kunnen net een stapje verder gaan en komen via een stageplek bij een bedrijf of op een begeleide werkplek terecht. Dit in samenwerking met de jobcoaches van Middin.

Openingstijden

Wij zijn geopend van maandag tot en met zaterdag tussen 8.30 en 16.00 uur.