Balen van Andelplein

Wonen

Adres

Balen van Andelplein 2
2273 KH Voorburg
T 070 301 30 35
E balenvanandelplein@middin.nl

Adres
Balen van Andelplein 2
2273 KH Voorburg
T 070 301 30 35
E balenvanandelplein@middin.nl
Aan wie
Volwassenen en Ouderen
Type beperking
LVB en VG

Locatie kenmerken

  • Voor volwassenen met een licht verstandelijke beperking

  • 24-uurs zorg aanwezig

  • Zelfstandig wonen met begeleiding in de buurt
In de gezellige woonwijk Bovenveen in Voorburg ligt locatie Balen van Andelplein. De bewoners zijn volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) die worden ondersteund in het verkrijgen van meer zelfredzaamheid. Balen van Andelplein biedt woonmogelijkheid aan vierentwintig cliënten. Het pand beschikt over moderne één-kamerstudio’s en drie gezamenlijke woonkamers.

Beschut wonen met veel nabijheid

De bewoners van Balen van Andelplein zijn in enige mate in staat om zelfstandig te wonen. Ze hebben behoefte aan een plek voor zichzelf, maar hebben ook de begeleider nodig. Voor het vergroten van de zelfredzaamheid is er, indien nodig, gelegenheid tot het trainen van vaardigheden.

Woonkamer en faciliteiten

De locatie bestaat uit vier verdiepingen. Op de begane grond bevinden zich zes één-kamerstudio’s met ieder een eigen badkamer en keukenblok. De cliënten oefenen hier met het zelfstandig wonen en het vergroten van de afstand tot de begeleiding. Verdieping twee tot en met vier bevatten allen, naast zes één-kamerstudio’s, ook een gezamenlijke woonkamer. Hier komen de bewoners samen en is de begeleider het aanspreekpunt. In het souterrain bevindt  zich de slaapwacht. Ook kan hier gebruik worden gemaakt van de gezamenlijke wasmachine en droger.

cliënt en begeleider

Omgeving

Het Balen van Andelplein ligt prettig gelegen in de woonwijk Bovenveen in Voorburg. In het nabijgelegen winkelcentrum bevinden zich diverse winkels, scholen, supermarkten, een bibliotheek, bank en apotheek. Alles binnen handbereik. De tramhalte bevindt zich voor de deur. Trefpunt Bovenveen van
Middin ligt tevens in deze wijk. Hier worden leuke activiteiten georganiseerd en kan er een maaltijd worden genuttigd.

LifeWise

Voor de begeleiding van cliënten met een LVB gebruikt Middin het samen met collega-zorgaanbieder Cordaan ontwikkelde LifeWise. Dit methodische kader voor cliënten met een LVB en bijkomende complexe problematiek, biedt begeleiders concrete handvatten om de zorg zo goed mogelijk vorm te geven.
LifeWise geeft de hoofdlijnen van de werkwijze aan, met ruimte voor flexibiliteit in de toepassing. Zo krijgt elke cliënt maatwerk.

woonkamer

Financiering

Wet langdurige zorg (Wlz)

Het merendeel van de kosten van de zorg die je ontvangt wanneer je in een zorginstelling woont, wordt betaald via de Wet langdurige zorg (Wlz). De Wlz is er voor mensen die de hele dag intensieve zorg of toezicht dichtbij nodig hebben, bijvoorbeeld met een somatische of psychogeriatrische aandoening of beperking of een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke handicap. Hieraan is de voorwaarde verbonden dat je een Wlz-indicatie hebt aangevraagd en ontvangen van het Indicatieorgaan CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Binnen de Wlz heb je ook de mogelijkheid om thuis te blijven wonen.