Behandelprogramma Hersenz

Heb je een vraag?

Bel of mail met Klantcontact

 

 

Als mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) na een ziekenhuisopname en revalidatie thuis hun leven weer wil oppakken en daarbij intensieve ondersteuning kunnen gebruiken, kunnen ze in aanmerking komen voor het behandeltraject van Hersenz. Zij kunnen direct na het ontstaan van het hersenletsel gebruik maken van Hersenz, maar ook pas na langere tijd. In de regio Rijnmond, Haaglanden en Zuid-Holland Midden biedt Middin het behandelprogramma Hersenz aan.

Integraal werken aan zelfredzaamheid
en eigen regie

Hersenz biedt een integraal, samenhangend aanbod van behandeling, met aandacht voor geestelijke, emotionele en lichamelijke aspecten. De behandeling is op maat ingericht op basis van de vragen, de motivatie van mensen met NAH, naasten én het professionele oordeel van de behandelaar. De behandeling vindt zowel in een groep als individueel plaats. Het versterken van de zelfredzaamheid en eigen regie van mensen met NAH zijn de voornaamste doelen.

Via een integraal programma werken mensen met NAH onder begeleiding van deskundige behandelaars aan persoonlijke doelen. Ze leren omgaan met de gevolgen van hun hersenletsel, zoals motorische beperkingen, vermoeidheid, geheugen- en concentratieproblemen en psychische problemen. 

Hersenz biedt ook een behandeltraject aan voor partners en/of familieleden.