Berichtgeving over het Coronavirus

Delen op social media

In verband met het Coronavirus (Covid19) heeft Middin een aantal maatregelen getroffen om de continuïteit van onze zorg en de veiligheid en gezondheid van onze cliënten en medewerkers te kunnen waarborgen. Deze maatregelen zijn in lijn met de besluiten van de regering voor zorginstellingen en in lijn met richtlijnen van Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN).

Laatste üpdate 15 maart 2020: 21.00 uur

De gezondheid en veiligheid van onze cliënten en onze medewerkers heeft onze hoogste prioriteit. Middin volgt dan ook de adviezen van het RIVM om verspreiding van het coronavirus binnen Middin te voorkomen. Op dit moment zijn er gelukkig geen bekende besmettingen bij Middin.

Wij hebben diverse maatregelen genomen om onze cliënten en medewerkers te beschermen, zie hieronder. Onze medewerkers zijn goed geïnstrueerd om besmetting en verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Zij weten ook wat zij moeten doen als er een verdenking op besmetting is.

Vanmiddag heeft de regering aanvullende maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus verder te beperken. Op dit moment beraden wij ons op wat dit betekent voor onze cliënten en medewerkers. Wij streven ernaar morgen een bericht aan alle cliënten te versturen hierover. Cliënten en verwanten met vragen

Maatregelen:

  • Voorkomen van besmetten door goed handen te wassen, geen handen te schudden en extra reinigen van plaatsen die veel aangeraakt worden (bijv. deurknoppen).
  • Alle medewerkers van Middin zijn medewerkers van een zorginstelling, een vitale voorziening. Zij blijven werken, tenzij zij verschillende klachten hebben én koorts van meer dan 38 graden.
  • Bijeenkomsten met meer dan honderd deelnemers gelasten we af.
  • Bijeenkomsten met minder deelnemers die gemakkelijk uitgesteld kunnen worden, gelasten we af.
  • Overleggen m.b.t. de dagelijkse cliëntenzorg en vergaderingen die van belang zijn voor de sturing en bedrijfsvoering gaan door. Dit geldt ook voor trainingen en cursussen.

Als andere of aanvullende maatregelen getroffen worden, updaten we dit bericht.
Klik hier voor actuele informatie vanuit de regering.