Binnenklingen 10

Wonen

Adres

Binnenklingen 10
2554 BV Den Haag
T 070 447 05 53
E binnenklingen10@middin.nl

Adres
Binnenklingen 10
2554 BV Den Haag
T 070 447 05 53
E binnenklingen10@middin.nl
Aan wie
Volwassenen
Type beperking
VG en ASS

Locatie kenmerken

  • Voor cliënten met een matige verstandelijke beperking, die veel willen en kunnen leren

  • Activiteitencentrum met arbeidsmatige werkzaamheden

  • Veel activiteiten
Locatie Binnenklingen is een beschermde woonomgeving voor jongeren en volwassenen die van de begeleiders 24 uur per dag ondersteuning, en in sommige gevallen verzorging krijgen. Binnenklingen 10 is één van de zeventien woningen. Er wonen mensen die intensieve ondersteuning nodig hebben. Op het terrein van de locatie zijn een activiteitencentrum en een trefpunt. In de directe omgeving liggen de duinen, het strand en de boulevard van Kijkduin.

Mooi wonen op Binnenklingen 10

Wonen, dagbesteding en activiteiten: dat allemaal biedt locatie Binnenklingen. De bewoners van Binnenklingen 10 krijgen daar intensieve ondersteuning bij, 24 uur per dag. De locatie is prachtig gelegen, met aan de ene kant de zee en aan de andere kant veel groen. Binnenklingen 10 is één van de zeventien woningen van de locatie. De cliënten hebben allemaal hun eigen kamer. De woning is gelijkvloers. Overdag is er begeleiding in de woning aanwezig. ’s Nachts is er een begeleider in nachtdienst aanwezig, die snel ter plekke kan zijn.

Zwemmen, koken of knutselen, er is van alles te doen

Eigen keuzes

De jongvolwassen cliënten die bij Binnenklingen 10 wonen, functioneren op een matig verstandelijk niveau. Vaak hebben ze in hun leven al veel meegemaakt. Maar ze willen en kunnen nog veel leren. De ondersteuning richt zich op het samenleven in een huiselijke sfeer, op structuur en op de ontwikkeling. De begeleiders proberen de cliënten zoveel mogelijk hun eigen leven te laten leiden. Hun eigen keuzes staan daarbij altijd centraal. Cliënten worden gestimuleerd zelf zoveel mogelijk hun eigen klusjes te doen. Op het terrein van Binnenklingen is ook een activiteitencentrum. De cliënten van Binnenklingen 10 kunnen daar gebruik van maken. Ze doen daar overdag arbeidsmatige werkzaamheden. 's Avonds kunnen ze deelnemen aan sportieve activiteiten, zoals zwemmen en zumba. De begeleiders van de woning ondernemen veel activiteiten met de cliënten, zoals wandelen en uitstapjes. Steeds zoeken de begeleiders, zo mogelijk met vrijwilligers, naar mogelijkheden om cliënten te laten meedoen in de samenleving. Zo zijn een aantal cliënten bijvoorbeeld lid van een voetbalclub.

De eigen keuzes van de bewoners staan centraal

Fijne plek

Niet alleen de locatie zelf, maar ook de directe omgeving van Binnenklingen heeft van alles te bieden. De boulevard van Kijkduin is vlakbij. Bij mooi weer is het hier altijd gezellig druk. En er is veel natuur in de omgeving. Het strand, het Westduinpark en park Ockenburgh liggen allemaal in de buurt. Zo is locatie Binnenklingen voor alle bewoners een heel fijne plek om te leven.

Samen in de duofiets

Financiering

Wet langdurige zorg (Wlz)

Het merendeel van de kosten van de zorg die je ontvangt wanneer je in een zorginstelling woont, wordt betaald via de Wet langdurige zorg (Wlz). De Wlz is er voor mensen die de hele dag intensieve zorg of toezicht dichtbij nodig hebben, bijvoorbeeld met een somatische of psychogeriatrische aandoening of beperking of een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke handicap. Hieraan is de voorwaarde verbonden dat je een Wlz-indicatie hebt aangevraagd en ontvangen van het Indicatieorgaan CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Binnen de Wlz heb je ook de mogelijkheid om thuis te blijven wonen.

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Het merendeel van de kosten van de zorg die je ontvangt wanneer je zorg aan huis nodig hebt, wordt betaald via de Wet maatschappelijke ondersteuning. De Wmo is er voor mensen die niet meer op (volledig) eigen kracht hun leven kunnen leiden. Je kunt bij de gemeente terecht voor het aanvragen van financiering van deze zorg, bijvoorbeeld voor Den Haag en Rotterdam.