Binnenklingen 16

Wonen

Adres

Binnenklingen 16
2554 BV Den Haag
T 070 447 05 59
E binnenklingen16@middin.nl

Adres
Binnenklingen 16
2554 BV Den Haag
T 070 447 05 59
E binnenklingen16@middin.nl
Aan wie
Volwassenen
Type beperking
VG

Locatie kenmerken

  • Voor mensen met een ernstige verstandelijke beperking

  • Intensieve ondersteuning

  • Activiteitencentrum vlakbij en trefpunt naast de deur
Locatie Binnenklingen is een beschermde woonomgeving voor jongeren en volwassenen die van de begeleiders 24 uur per dag ondersteuning, en in sommige gevallen verzorging krijgen. Binnenklingen 16 is één van de veertien woningen. Er wonen cliënten die intensieve ondersteuning nodig hebben. Op het terrein van de locatie zijn een activiteitencentrum. In de directe omgeving liggen de duinen, het strand en de boulevard van Kijkduin.

Mooi wonen op Binnenklingen 16

Wonen, dagbesteding en activiteiten: dat kan allemaal op locatie Binnenklingen. De bewoners van Binnenklingen 16 krijgen daar zeer intensieve ondersteuning bij, 24 uur per dag. De locatie is prachtig gelegen, met aan de ene kant de zee en aan de andere kant veel groen. Binnenklingen 16 is één van de veertien woningen van de locatie. Het huis is gelijkvloers en de bewoners hebben allemaal een eigen kamer. Overdag is er begeleiding op de woning aanwezig. ’s Nachts is er een nachtdienst, die snel ter plekke kan zijn.

Zwemmen, koken of knutselen, er is van alles te doen

Persoonlijke aandacht

Op Binnenklingen 16 wonen mensen van diverse leeftijden die extra zorgondersteuning krijgen. Huiselijkheid, overzicht en persoonlijke aandacht zijn erg belangrijk voor deze cliënten. De begeleiding zorgt er voor dat de bewoners elkaar beter kunnen begrijpen. De ondersteuning richt zich ook op het behoud van aangeleerde vaardigheden. Op de locatie Binnenklingen en in de directe omgeving is van alles mogelijk. Op het terrein van de locatie staat een kinderboerderij in de vorm van een schip. Daarnaast kunnen cliënten in het activiteitencentrum snoezelen, knutselen, koken, gymmen, zwemmen, dansen of onder begeleiding muziektherapie doen. En het is natuurlijk prettig als ze aan het einde van de dag weer snel thuis zijn.

Prettige plek

Niet alleen de locatie zelf, maar ook de directe omgeving van Binnenklingen heeft van alles te bieden. De boulevard van Kijkduin is vlakbij. Bij mooi weer is het hier altijd gezellig druk. En er is veel natuur in de omgeving. Het strand, het Westduinpark en park Ockenburgh liggen allemaal in de buurt. Zo is locatie Binnenklingen voor alle bewoners een heel prettige plek om te leven.

Huiselijkheid en persoonlijke aandacht zijn erg belangrijk
planbord

Financiering

Wet langdurige zorg (Wlz)

Het merendeel van de kosten van de zorg die je ontvangt wanneer je in een zorginstelling woont, wordt betaald via de Wet langdurige zorg (Wlz). De Wlz is er voor mensen die de hele dag intensieve zorg of toezicht dichtbij nodig hebben, bijvoorbeeld met een somatische of psychogeriatrische aandoening of beperking of een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke handicap. Hieraan is de voorwaarde verbonden dat je een Wlz-indicatie hebt aangevraagd en ontvangen van het Indicatieorgaan CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Binnen de Wlz heb je ook de mogelijkheid om thuis te blijven wonen.

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en Jeugdwet

Het merendeel van de kosten van de zorg die je ontvangt wanneer je zorg aan huis nodig hebt, wordt betaald via de Wet maatschappelijke ondersteuning en/of de Jeugdwet. De Wmo is er voor mensen die niet meer op (volledig) eigen kracht hun leven kunnen leiden. De Jeugdwet is er voor ouders die hulp nodig hebben bij de verzorging en/of opvoeding van hun kinderen. Je kunt bij de gemeente terecht voor het aanvragen van financiering van deze zorg, bijvoorbeeld voor Den Haag en Rotterdam.