Binnenklingen 9

Wonen

Adres

Binnenklingen 9
2505 AD Den Haag
T 070 447 04 00
E binnenklingen9@middin.nl

Adres
Binnenklingen 9
2505 AD Den Haag
T 070 447 04 00
E binnenklingen9@middin.nl
Aan wie
Jeugd, Volwassenen en Jong Volwassenen
Type beperking
VG en ASS

Locatie kenmerken

  • Voor cliënten met een vorm van autisme

  • Zeer intensieve ondersteuning en verzorging

  • Activiteitencentrum vlakbij
Locatie Binnenklingen is een beschermde woonomgeving voor jongeren en volwassenen die van de begeleiders 24 uur per dag ondersteuning, en in sommige gevallen verzorging krijgen. Binnenklingen 9 is één van de veertien woningen. Er wonen mensen met een vorm van autisme die zowel verzorging als ondersteuning nodig hebben. Op het terrein van de locatie zijn een activiteitencentrum en een trefpunt. In de directe omgeving liggen de duinen, het strand en de Kijkduinse boulevard.

Mooi wonen op Binnenklingen 9

Wonen, dagbesteding en activiteiten: dat kan allemaal op locatie Binnenklingen. De bewoners van Binnenklingen 9 krijgen daar zeer intensieve ondersteuning en verzorging bij, 24 uur per dag. De locatie is prachtig gelegen, met aan de ene kant de zee en aan de andere kant veel groen.

Binnenklingen 9 is één van de veertien woningen van de locatie. De cliënten hebben allemaal hun eigen kamer. De woning is gelijkvloers. Overdag is er begeleiding in de woning aanwezig. ’s Nachts is er een nachtdienst, die snel ter plekke kan zijn.

Eigen keuzes

Op Binnenklingen 9 wonen cliënten die allen een vorm van autisme hebben. Om het dagelijks leven zo overzichtelijk mogelijk te houden, hebben ze een zeer vaste dagindeling. Alle bewoners hebben naast groepsbegeleiding ook individuele ondersteuning.

Op de locatie Binnenklingen en in de directe omgeving is van alles mogelijk. Midden op het terrein van de locatie staat een kinderboerderij in de vorm van een schip. Daarnaast kunnen cliënten in het activiteitencentrum snoezelen, knutselen, koken, gymmen, zwemmen, dansen of onder begeleiding muziektherapie doen. En het is natuurlijk prettig dat ze aan het einde van de dag weer snel thuis zijn.

De bewoners hebben een overzichtelijke, zeer vaste dagindeling

Verjaardag vieren

De bewoners kunnen er ook voor kiezen om naar het trefpunt te gaan. Daar kunnen cliënten een kopje koffie drinken of meedoen aan één van de activiteiten. Het trefpunt heeft een tweewekelijks programma met wisselende activiteiten. Die activiteiten kunnen voor meerdere bewoners zijn, maar individueel kan ook. Een bewoner kan bijvoorbeeld samen met de familie zijn verjaardag vieren.

Fijne plek

Niet alleen de locatie zelf, maar ook de directe omgeving van Binnenklingen heeft van alles te bieden. De boulevard van Kijkduin is vlakbij. Bij mooi weer is het hier altijd gezellig druk. En er is veel natuur in de omgeving. Het strand, het Westduinpark en park Ockenburgh liggen allemaal in de buurt. Zo is locatie Binnenklingen voor al die bewoners een heel fijne plek om te leven.

Financiering

Wet langdurige zorg (Wlz)

Het merendeel van de kosten van de zorg die je ontvangt wanneer je in een zorginstelling woont, wordt betaald via de Wet langdurige zorg (Wlz). De Wlz is er voor mensen die de hele dag intensieve zorg of toezicht dichtbij nodig hebben, bijvoorbeeld met een somatische of psychogeriatrische aandoening of beperking of een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke handicap. Hieraan is de voorwaarde verbonden dat je een Wlz-indicatie hebt aangevraagd en ontvangen van het Indicatieorgaan CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Binnen de Wlz heb je ook de mogelijkheid om thuis te blijven wonen.