Boermarke

Wonen

Adres

Boermarke 75
3034 ZA Rotterdam
T 010 433 41 04
E boermarke@middin.nl

Adres
Boermarke 75
3034 ZA Rotterdam
T 010 433 41 04
E boermarke@middin.nl
Aan wie
Volwassenen
Type beperking
NAH

Locatie kenmerken

  • Voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel na ziekte of ongeval

  • 24-uursvoorziening

  • Zorg en begeleiding op maat
In de Rotterdamse wijk Crooswijk ligt locatie Boermarke. De wijk met gezellige buurtwinkels ligt tussen het Kralingse Bos en het centrum van de stad in. Boermarke is een 24-uursvoorziening waar 26 volwassenen wonen met niet-aangeboren hersenletsel na ziekte of ongeval. De locatie bestaat uit de begane grond en eerste verdieping van een flatgebouw.

Wonen tussen het bos en stadscentrum in

Boermarke is een 24-uursvoorziening voor volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel na ziekte of ongeval. De medewerkers van Boermarke spelen goed in op de verschillende wensen van de cliënten. De locatie ligt tussen het Kralingse Bos en het centrum van de stad in.

De vraag van de cliënt staat altijd centraal. Elke bewoner heeft een eigen appartement met woonkamer, keukenblok, slaapkamer en een badkamer met toilet en douche- ruimte. Drie cliënten hebben een eigen appartement in de buurt met begeleiding op afspraak. Deze woningen liggen dicht bij Boermarke, zodat ook deze cliënten alle ondersteuning krijgen die nodig is.

Elke bewoner krijgt de aanpak en benadering die hij of zij nodig heeft

 

Twee vrouwen

In Boermarke staat de vraag van de cliënt altijd centraal. Op die vraag is de zorg afgestemd. Iedere bewoner heeft een individueel zorgplan en een persoonlijk begeleider. Zij proberen samen met hun cliënten het beste in hen naar boven te halen. Daarbij wordt ook gekeken naar de wensen van de cliënt en hun verwanten. Aan de hand van de methodiek ‘Hooi op je vork’ wordt er gekeken naar het leven voor en na het hersenletsel.

Op maat

De begeleiders zijn speciaal opgeleid om de cliënt met niet-aangeboren hersen- letsel te kunnen ondersteunen. Boermarke biedt zorg en begeleiding op maat: iedere bewoner krijgt de aanpak en benadering die hij of zij nodig heeft om de vastgestelde doelen na te streven.

Overdag zijn de meeste bewoners naar hun werk, anderen volgen een opleiding of gaan naar een centrum voor werk en activiteiten. Bewoners kunnen zelf kiezen of zij eten in een van de twee gemeen- schappelijke huiskamers of, als zij dat liever doen, in hun eigen woning.

Logeren/tijdelijke opvang

In de flat van Boermarke is ook ruimte voor tijdelijke opvang en logeren (maximaal zes weken) voor één extra cliënt met niet-aangeboren hersenletsel.

Financiering

Wet langdurige zorg (Wlz)

Het merendeel van de kosten van de zorg die je ontvangt wanneer je in een zorginstelling woont, wordt betaald via de Wet langdurige zorg (Wlz). De Wlz is er voor mensen die de hele dag intensieve zorg of toezicht dichtbij nodig hebben, bijvoorbeeld met een somatische of psychogeriatrische aandoening of beperking of een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke handicap. Hieraan is de voorwaarde verbonden dat je een Wlz-indicatie hebt aangevraagd en ontvangen van het Indicatieorgaan CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Binnen de Wlz heb je ook de mogelijkheid om thuis te blijven wonen.