Bovenveen

Wonen en Ambulante ondersteuning

Adres

Herman Heijermanshof 169
2273 KS Leidschendam-Voorburg
T 06 296 490 55
E bovenveen@middin.nl

Adres
Herman Heijermanshof 169
2273 KS Leidschendam-Voorburg
T 06 296 490 55
E bovenveen@middin.nl
Aan wie
Volwassenen
Type beperking
VG en ASS

Locatie kenmerken

  • Zelfstandig wonen met ambulante begeleiding

  • Trefpunt vlakbij voor maaltijden en gezellige activiteiten

  • Wijkbewoners welkom in het trefpunt
In de Voorburgse wijk Bovenveen, aan de Herman Heijermanshof, staan zes flatgebouwen. In dit gebouw zijn 23 appartementen waar cliënten van Middin wonen. Die cliënten zijn volwassenen en hebben een verstandelijke beperking. Ze wonen op zichzelf en krijgen op afspraak ondersteuning aan huis van een begeleider. Aan de overkant op de Bruijnings Ingenhoeslaan, ligt het trefpunt Bovenveen. Daar kunnen de bewoners van de Herman Heijermanshof dagelijks terecht.

Gezellige ontmoetingsplek voor de hele wijk

In de zes flatgebouwen aan het Herman Heijermanshof heeft Middin 23 appartementen voor cliënten. Driekamerappartementen van ongeveer 50m2 met een eigen keuken, douche, toilet en een balkon.

Winkelen

De bewoners zijn volwassenen met een verstandelijke beperking. Ze krijgen op afspraak persoonlijke ondersteuning aan huis van een begeleider. Er is 24 uur per dag een begeleider bereikbaar. 's Nachts is er een slaapdienst aanwezig. In de omgeving van het trefpunt zijn een paar kleine winkels en iets verder ligt het winkelcentrum Koningin Julianaplein. Openbaar vervoer is op loopafstand.

In de wijk

De cliënten zijn zelfstandig en hebben privacy, maar ze kunnen altijd om ondersteuning vragen bij de dienstdoende begeleider en op het trefpunt dat aan de overkant ligt. De bewoners van het Herman Heijermanshof kunnen daar eten of de was doen. Daarnaast worden er allerlei activiteiten georganiseerd zoals sjoelen, bingo spelen, schilderen of een disco en/of filmavond.

 

Twee mensen aan het eten

Trefpunt Bovenveen

Het trefpunt is zeven dagen per week op vaste tijden geopend voor cliënten van Middin, maar ook voor bewoners in de wijk. Zij kunnen er een maaltijd gebruiken of meedoen aan de activiteiten. Het trefpunt wil graag een ontmoetingsplek zijn voor cliënten en andere wijkbewoners. Op die manier wil Middin ervoor zorgen dat mensen met een verstandelijke beperking nog meer meedoen in de maatschappij.

Lekker thuis voor de buis of een gezellige activiteit in het trefpunt, de bewoners hebben de keus

Trefpunt Bovenveen heeft als adres: Bruinings Ingenhoeslaan 90-92, 2273 KS Leidschendam-Voorburg. En is te bereiken op 06 301 023 56 en trefpuntbovenveen@middin.nl

Financiering

Wet langdurige zorg (Wlz)

Het merendeel van de kosten van de zorg die je ontvangt wanneer je in een zorginstelling woont, wordt betaald via de Wet langdurige zorg (Wlz). De Wlz is er voor mensen die de hele dag intensieve zorg of toezicht dichtbij nodig hebben, bijvoorbeeld met een somatische of psychogeriatrische aandoening of beperking of een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke handicap. Hieraan is de voorwaarde verbonden dat je een Wlz-indicatie hebt aangevraagd en ontvangen van het Indicatieorgaan CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Binnen de Wlz heb je ook de mogelijkheid om thuis te blijven wonen.