Brigantijnlaan

Wonen

Adres

Brigantijnlaan 59A
2496 ZR Den Haag
T 070 372 36 80
E brigantijn@middin.nl

Adres
Brigantijnlaan 59A
2496 ZR Den Haag
T 070 372 36 80
E brigantijn@middin.nl
Aan wie
Volwassenen en Ouderen
Type beperking
NAH en LG

Locatie kenmerken

  • 22 ruime appartementen met eigen faciliteiten

  • Indien nodig is intensieve begeleiding aanwezig

  • Ook ruimte voor meer zelfstandig wonen
Wonen in een gloednieuw, comfortabel appartementencomplex, met deskundige begeleiding waar dat nodig is. Dat is mogelijk in Brigantijn, een locatie voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Brigantijn is centraal gelegen, in de nieuwe wijk Ypenburg, op de grens van Nootdorp en Den Haag. Gezellige winkelcentra zijn op loopafstand en de locatie is goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer.

Prettig en vertrouwd wonen

Brigantijn biedt een moderne, prettige woonomgeving voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Er zijn 22 ruime twee, drie en vier-kamerappartementen, waarvan zes geschikt zijn voor mensen die een meer intensieve begeleiding nodig hebben. Maar ook de bewoners van de overige appartementen kunnen een beroep doen op de deskundige begeleiders. Wonen in Brigantijn is daarmee vertrouwd en veilig.

Alles is gloednieuw en van alle gemakken voorzien

De appartementen hebben allen een eigen douche en toilet en een keukenblok. Sommige appartementen hebben een inpandig balkon. De bewoners hebben alle mogelijkheid om hun eigen huiselijke sfeer te creëren. Brigantijn is gehuisvest op de vierde en vijfde verdieping van een groter appartementen- complex.

Intensieve begeleiding

In deze locatie zijn zes appartementen voor mensen met NAH die intensieve begeleiding nodig hebben. Speciaal geschoolde begeleiders zijn 24 uur per dag beschikbaar om de bewoners te onder- steunen. ‘s Nachts bestaat de begeleiding uit een slaapwacht. De bewoners van deze appartementen hebben een eigen trefpunt met keuken en groot dakterras. Als mensen daar belangstelling voor hebben, kan er ook gekookt worden.

Man spelend met houten auto's

Zorg op afspraak

De overige zestien appartementen zijn bedoeld voor mensen met NAH die zorg op afspraak ontvangen. Bij zorg op afspraak kun je gebruikmaken van de ondersteuning tijdens dagelijkse of eenmalige zaken. Indien noodzakelijk is een 24-uurs achter- wacht aanwezig. Voor cliënten met zorg op afspraak is Brigantijn een ideale uitvalsbasis voor werk, dagbesteding, ontspanning of andere activiteiten.

 Centraal gelegen

De wijk Ypenburg ligt op de grens van Nootdorp en Den Haag. Fietsen en wandelen kan in het nabijgelegen Bieslandse Bos en wie wil zwemmen kan terecht in het Hofbad aan de overkant.

Financiering

Wet langdurige zorg (Wlz)

Het merendeel van de kosten van de zorg die je ontvangt wanneer je in een zorginstelling woont, wordt betaald via de Wet langdurige zorg (Wlz). De Wlz is er voor mensen die de hele dag intensieve zorg of toezicht dichtbij nodig hebben, bijvoorbeeld met een somatische of psychogeriatrische aandoening of beperking of een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke handicap. Hieraan is de voorwaarde verbonden dat je een Wlz-indicatie hebt aangevraagd en ontvangen van het Indicatieorgaan CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Binnen de Wlz heb je ook de mogelijkheid om thuis te blijven wonen.