Brugsestraat

Wonen

Adres

Brugsestraat 51
2587 XR Den Haag
T 070 322 33 83
E brugsestraat@middin.nl

Adres
Brugsestraat 51
2587 XR Den Haag
T 070 322 33 83
E brugsestraat@middin.nl
Aan wie
Volwassenen
Type beperking
VG

Locatie kenmerken

  • Voor mensen met een verstandelijke beperking of zeer lichte fysieke beperking

  • Een moderne woning die recent gerenoveerd is

  • Een gezellige en veilige omgeving met persoonlijke aandacht
In de mooie Haagse wijk Belgisch Park ligt woonlocatie Brugsestraat. Dit moderne gebouw is volgens de modernste richtlijnen recent aangepast en biedt huisvesting aan drieëntwintig bewoners met een verstandelijke beperking. Iedereen heeft een eigen (1 of 2-kamer) appartement en kan gebruik maken van de gemeenschappelijke ruimtes op de begane grond.

Persoonlijke aandacht in een veilige omgeving

Er zijn 23 appartementen waarvan 6 wat ruimer zijn, zodat iemand met bijvoorbeeld een rollator of kleine rolstoel zich vrij kan bewegen. De inpandige appartementen bieden de mogelijkheid om zelf te koken en hebben elk een eigen voordeur. In het trefpunt en in de gezamenlijke huiskamer kunnen de bewoners samen eten, televisie kijken, spelletjes doen of een feestdag of verjaardag vieren. Naast de activiteiten in de groep volgen de bewoners hun eigen dagprogramma.

Locatie Brugsestraat heeft 23 appartementen, elk met eigen badkamer, toilet en keukenblok. Op de begane grond zijn 3 appartementen wat dichter bij de begeleiding. Een aantal appartementen heeft een balkon. Bij het trefpunt is een gemeenschappelijke tuin.

De omgeving

De Brugsestraat bevindt zich in een rustige woonomgeving. Er staan veel statige huizen. Ook is er een gezellige winkelstraat vlakbij. Om de hoek beginnen de duinen. Met de bus is er een directe verbinding met de binnenstad van Den Haag.

 

Je eigen plek met veel gezelschap.

 

Interieur
Eten koken

Ondersteuning

De bewoners krijgen ondersteuning op maat. De begeleiders kijken naar ieders mogelijkheden en maken afspraken die worden vastgelegd in het individuele zorgplan. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. ’s Nachts is er een slaapdienst.

Het trefpunt en de huiskamer

Op de Brugsestraat kan er gezamenlijk worden gegeten. In het trefpunt wordt dagelijks een maaltijd bereid, hier kunnen de bewoners uiteraard een bijdrage in leveren. Voor bewoners die dat willen en kunnen, beschikt ieder appartement over een keukenblok om zelf of met je bezoek te koken. Binnen de woonvoorziening worden regelmatig gezamenlijke activiteiten aangeboden. Dat kan een spelletje zijn, een bingo of bijvoorbeeld een avondwandeling.
De bewoners hebben hier alle ruimte om aan te geven wat ze graag willen. De begeleiding kan dit samen met vrijwilligers, familie en de bewoners mogelijk realiseren.

 

Financiering

Wet langdurige zorg (Wlz)

Het merendeel van de kosten van de zorg die je ontvangt wanneer je in een zorginstelling woont, wordt betaald via de Wet langdurige zorg (Wlz). De Wlz is er voor mensen die de hele dag intensieve zorg of toezicht dichtbij nodig hebben, bijvoorbeeld met een somatische of psychogeriatrische aandoening of beperking of een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke handicap. Hieraan is de voorwaarde verbonden dat je een Wlz-indicatie hebt aangevraagd en ontvangen van het Indicatieorgaan CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Binnen de Wlz heb je ook de mogelijkheid om thuis te blijven wonen.