Burgemeester Krikke bezoekt Zinderin Kunst

Delen op social media

Op maandag 27 november staat kunstenaar Mo ongeduldig bij de ingang van Zinderin Kunst in Den Haag te wachten, want hij heet burgemeester Krikke graag welkom. Op uitnodiging van Gertrude van den Brink, voorzitter van de raad van bestuur van Middin, bracht de Haagse burgemeester een werkbezoek aan Zinderin Kunst.

Het werkbezoek ging van start met een rondleiding door de galerie en het atelier. In het atelier waren de schilders en keramisten aan het werk. Zij vertelden enthousiast over hun werk. Zo ook keramist Dyon, die bezig was met een sculptuur. Geïnteresseerd vroeg de burgemeester naar het kunstwerk. Dyon stelde een wedervraag en vroeg naar wat zij dacht dat het kunstwerk voorstelt. De burgemeester omschreef wat zij zag: een vrouwfiguur met een los hoofd. Waarop Dyon antwoorde: “Dat is goed, want kunst is wat jíj denkt dat het is.”

Aansluitend maakten Burgemeester Krikke en Middin-bestuurder Gertrude van den Brink nader kennis met elkaar in een gesprek over de samenhang tussen veiligheid en zorg. Hanna Peels, gedragsdeskundige bij Middin, sloot bij dit gesprek aan.

Na afloop van het gesprek bedankten de kunstenaars de burgemeester voor haar bezoek aan Zinderin Kunst met een cadeau dat Den Haag eer aandoet. De vaas met Haagse ooievaars is gemaakt door Ed Jansen.

Over Zinderin Kunst

Zinderin Kunst is een winkel en kunstwerkplaats in het centrum van Den Haag. In het atelier werken mensen met een beperking, net als in de bijbehorende galerie. Dagelijks ontwikkelen talentvolle cliënten van Middin zich op het gebied van beeldende kunst en keramiek. Meer informatie over Zinderin Kunst vindt u op facebook.com/zinderinkunstmiddin.