Buytenwegh

Wonen

Adres

Leopoldhove 50
2726 CV Zoetermeer
T 079 320 34 20
E buytenwegh@middin.nl

Adres
Leopoldhove 50
2726 CV Zoetermeer
T 079 320 34 20
E buytenwegh@middin.nl
Aan wie
Volwassenen
Type beperking
LG en LG+

Locatie kenmerken

  • Eén- en twee kamerappartementen

  • Elke leefgroep heeft een eigen woonkamer

  • Individueel wonen gecombineerd met prettige sociale contacten
In de woonwijk Buytenwegh in Zoetermeer ligt locatie Buytenwegh. De locatie biedt woongelegenheid voor 23 cliënten met een lichamelijke(+) en/of verstandelijke beperking. Elke bewoner heeft een eigen woonruimte waar hun eigen leven en keuzes centraal staan. Er zijn drie huiskamers en een grote zonnige tuin, waar de cliënten elkaar ontmoeten en samen eten. De locatie ligt in de buurt van een winkelcentrum en vlakbij het station van de Randstadrail. Er is ruime parkeergelegenheid voor de deur. Het pand bestaat uit een begane grond en een eerste verdieping, welke met een lift bereikbaar is.

De woonruimtes zijn zeer geschikt voor cliënten met een meervoudige beperking die toe zijn aan een eigen kamer(s), met begeleiding in de nabijheid. Wie behoefte heeft aan een praatje, kan terecht in de woonkamer. Daar drinken en eten de bewoners gezamenlijk.

Meestal is er in de gezamenlijke huiskamer een begeleider aanwezig die zorgt voor de huiselijkheid en veiligheid. Daarnaast kunnen de cliënten vaste afspraken maken voor hulp of ondersteuning als daar behoefte aan is. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig, met het zorgoproepsysteem zijn de begeleiders te bereiken. ‘s Nachts is een nachtdienst aanwezig.

Buiten

Locatie indeling

Alle kamers hebben een keukenblok (zonder kookgelegenheid), eigen sanitair en een ruime badkamer. Er zijn één- en tweekamerappartementen.

In de wasruimtes staan wasmachines en drogers, waar de bewoners tegen een vergoeding gebruik van kunnen maken. In de algemene keuken organiseren we dagelijks de voedselbereiding, waarbij we afwisselen tussen vers koken en gekoelde verse maaltijden.

Verder staan in de gezamenlijke huiskamers keukens die elektrisch in hoogte verstelbaar zijn. Tijdens het koken met cliënten kan hier gebruik van worden gemaakt.

portret met cliënt
De bewoners maken hun eigen keuzes

Elke cliënt heeft een persoonlijk begeleider. Hij of zij is het vaste aanspreekpunt voor de bewoner en regelt allerlei persoonsgebonden zaken in samenwerking met de overige begeleiders. Het zorgplan is de leidraad voor de zorg en ondersteuning.

Locatie Buytenwegh biedt 24-uurszorg en - begeleiding. Daarbij ligt er veel concentratie op het maken van eigen keuzes door cliënten. Op basis van de individuele zorgvraag biedt de locatie ondersteuning en begeleiding, zo ook intensieve algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL zorg). Zo kunnen de cliënten zo goed mogelijk hun eigen leven leiden. Een positieve sfeer met gezelligheid staat bij ons hoog in het vaandel.

De begeleiders zijn agogisch en verzorgend geschoold, waardoor wij ook verzorgende of verpleegtechnische taken kunnen uitvoeren.