Campanulastraat

Wonen

Adres

Campanulastraat 11
3202 BD Spijkenisse
T 0181 611 120
E Campanulastraat@middin.nl

Adres
Campanulastraat 11
3202 BD Spijkenisse
T 0181 611 120
E Campanulastraat@middin.nl
Aan wie
Volwassenen
Type beperking
LVB, VG en ASS

Locatie kenmerken

  • Voor jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking
  • Begeleiding bij zelfstandig wonen
  • Trefpunt aanwezig
In het appartementencomplex in de Campanulastraat in Spijkenisse wonen vijftien volwassen cliënten met een (licht) verstandelijke beperking. Het appartementencomplex bestaat uit twee flats die vlak bij elkaar liggen op de hoek van de Campanulastraat en de Gentiaanstraat in de wijk Hoogwerf. De nieuwbouwappartementen liggen in een rustige, groene buurt met een park en strandje op loopafstand.

Rustige woonomgeving met gezamenlijk trefpunt

Zelfstandig wonen maar wel met begeleiding. Dat kan in de Campanulastraat. De bewoners kunnen altijd een beroep doen op de 24-uursbegeleiding als dat nodig is. Daarnaast is er aandacht voor het ontwikkelen van vaardigheden voor het opbouwen van een eigen leven. De begeleiders zijn overdag en ‘s avonds aanwezig. 's Nachts is er een slaapdienst. Ook kunnen cliënten gebruik maken van het trefpunt om gezamenlijk te eten of andere bewoners te ontmoeten. De locatie bestaat uit twee verschillende appartementcomplexen: de Campanulastraat en de Gentiaanstraat.

Aandacht voor het opbouwen van een eigen leven

Campanulastraat

Het appartementencomplex aan de Campanulastraat telt meerdere woningen, in zeven daarvan wonen de cliënten van Middin. De appartementen van de bewoners beschikken ieder over een eigen slaapkamer, grote woonkamer met keuken, badkamer en een toilet.

Gentiaanstraat

In het appartementencomplex aan de Gentiaanstraat zijn acht woningen waar cliënten van Middin wonen. Ieder appartement bestaat uit een eigen slaapkamer, woonkamer met keuken, badkamer en w.c. Het trefpunt met begeleiding op de Campanulastraat is op 1 minuut loopafstand.

Trefpunt

Het trefpunt bevindt zich in het complex van de Campanulastraat. Het trefpunt is geopend van 16:00 uur tot 20:00 uur en in het weekend tot de late avonduurtjes. Vanaf 16:00 uur staat er drinken klaar en elke avond kunnen de bewoners er terecht voor een warme maaltijd. Het gezellige trefpunt wordt druk bezocht voor een praatje, koffie, ontspanning of activiteit.

De bewoners variëren in leeftijd vanaf 18 jaar tot jong volwassen. Iedere cliënt heeft een individueel ondersteuningsplan. Dit plan is afgestemd op de competenties en wensen van de cliënt. Samen met de cliënt worden heldere doelen gesteld waar de cliënt naar toewerkt.

De begeleidingsmomenten variëren van dagelijkse contactmomenten tot wekelijkse bezoeken aan de eigen woning. Alle doelen, wensen en afspraken worden opgenomen in het ondersteuningsplan.

Financiering

Wet langdurige zorg (Wlz)

Het merendeel van de kosten van de zorg die je ontvangt wanneer je in een zorginstelling woont, wordt betaald via de Wet langdurige zorg (Wlz). De Wlz is er voor mensen die de hele dag intensieve zorg of toezicht dichtbij nodig hebben, bijvoorbeeld met een somatische of psychogeriatrische aandoening of beperking of een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke handicap. Hieraan is de voorwaarde verbonden dat je een Wlz-indicatie hebt aangevraagd en ontvangen van het Indicatieorgaan CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Binnen de Wlz heb je ook de mogelijkheid om thuis te blijven wonen.