Cliëntondersteuning: Caspar en Co

Delen op social media

Het leven van Caspar had er zo uit kunnen zien: dochter Juliette van negen jaar woont niet meer thuis, het gezin valt uit elkaar en Caspar gaat scheiden van zijn vrouw. Dit komt doordat zijn dochter de diagnose autismespectrumstoornis heeft, met daarnaast een ontwikkelingsachterstand.

Ervoor zorgen dat Juliette de hulp krijgt die ze nodig heeft is zo ontzettend zwaar, dat Caspar en zijn vrouw elkaar kwijtraken. Gelukkig gebeurt dit niet, want daar is Regien! 

Mijn Co luistert echt naar mij, ontzorgt en brengt rust.

Regien is een Co, dit staat voor Cliëntondersteuning. Zij is iemand die naar je luistert, met je meedenkt over welke zorg er nodig is en die je vervolgens ook vertelt wat je moet doen om de best passende zorg te krijgen. Regien heeft veel kennis van de wetten en regels die over zorg gaan en ze weet wat er allemaal mogelijk is aan zorg in de omgeving. Caspar is enorm blij met zijn Co, net als Hanna en Jan. Ook zij hebben een eigen Co. Caspar, Hanna en Jan zijn allemaal mensen met hun eigen verhaal die zorg nodig hebben om verschillende redenen en die het ingewikkeld vinden om de juiste zorg en ondersteuning te vinden.