Middin reikt eerste certificaat uit voor traject certificaatleren

Delen op social media

Deze maand ontvangt de eerste deelnemer aan het vakbekwaamheidstraject bij Middin drie certificaten. Stacy is nu vakbekwaam voor de functie van Begeleider niveau 4. Middin werkt samen met ROC Mondriaan en Albeda om dit traject te kunnen bieden aan zij-instromers en aan Middin’ers die door willen groeien. Middin heeft deze professionals nodig om te zorgen dat teams genoeg medewerkers hebben om kwalitatieve begeleiding en zorg te blijven bieden.

Begin 2023 startten 8 deelnemers bij Middin aan een traject certificaatleren naar vakbekwaamheid . Bijzonder aan dit traject is dat een deelnemer alleen hoeft te leren wat écht nodig is om het vak uit te oefenen. De docenten van ROC Mondriaan en Albeda, de adviseurs beroepsopleiding van Middin en een werkbegeleider op de locatie bieden intensieve begeleiding tijdens het vakbekwaamheidstraject. In de komende tijd ronden naar verwachting meer deelnemers hun opleiding met succes af. Op de vrijgekomen plekken kunnen zij-instromers en medewerkers van Middin starten met hun traject op maat.

Wat betekent vakbekwaam?

Een student is vakbekwaam als zij of hij aantoonbaar voldoet aan de eisen uit het profiel van begeleider niveau 3 of 4 van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). De studenten doen alléén examen in de beroepsgerichte vakken van de diplomaroute. De andere vakken van de diplomaroute - Nederlands, Engels, Rekenen, Loopbaan & burgerschap en het keuzedeel - vallen buiten de certificaatroute. Wie de certificaatroute volgt krijgt geen diploma, maar 'landelijk erkende mbo-certificaten, waarmee een kandidaat geregistreerd wordt bij DUO zoals ook bij een diploma het geval is'.

Wat is een mbo-certificaat?

Een mbo-certificaat is in feite een deel van het diploma voor het behalen van een beroepsgericht onderdeel van een mbo-opleiding. Dat kan een keuzedeel zijn of een deel van een kerntaak. De behaalde certificaten worden opgenomen in het diplomaregister van DUO. Het certificaat toont aan voor welke taken iemandbevoegd en bekwaam is. Daarmee is het een erkende opleiding.

Ik wil nog verder leren en denk aan de opleiding verpleegkunde
Stacey Riebeek krijgt als eerste Middin'er certificaat uitgerijkt

Op de foto: Dick Valk (Albeda), Toos Boenink, Karin Flim, Stacy Riebeek, Harm Kroesen (ROC Mondriaan), Yvonne Mostert, Elise Nieuwhof.

Zoek jij ook ruimte om te groeien?

Kijk naar actuele vacatures op de website werken bij middin