Informatie over het coronavirus bij Middin

Het coronavirus is sinds 27 februari 2020 in Nederland. Hierdoor gaan dingen anders dan je gewend bent. Dat is lastig en vaak vervelend. Om je zo goed mogelijk te helpen in deze periode, houden we je op deze pagina op de hoogte van alle regels en het nieuws.

Coronanieuws van Middin

Wil je het laatste nieuws over corona bij Middin lezen?
Klik dan hier.

Ik heb een vraag over het coronavirus

Dingen gaan anders door het coronavirus. Heb je een vraag hierover? Kijk op de pagina veelgestelde vragen voor het antwoord.  

Uitleg coronavirus

Sinds eind februari is er een nieuw virus in Nederland. Het heet coronavirus of COVID-19. Corona is heel besmettelijk. Dit betekent dat als iemand corona heeft, de ziekte heel makkelijk van die persoon ook naar andere personen gaat. Dit willen we niet. Daarom blijft iemand die corona heeft, zoveel mogelijk binnen en alleen. Totdat hij of zij weer beter is. Als je corona hebt, voel je je ziek. Sommige mensen worden een beetje ziek. Zij blijven in hun huis totdat ze weer beter zijn. Anderen worden heel erg ziek van corona. Soms moeten ze dan naar het ziekenhuis. Wil je nog meer weten over het coronavirus? Steffie legt dit goed op uit op de website steffie.corona.nl

Bezoekregels

Stap voor stap proberen we bezoek op locatie weer mogelijk te maken. Op locaties waar een besmetting is of waar we denken dat er een besmetting is, kan het niet. Elke locatie bij Middin is anders en daarom zijn ook de bezoekregels per locatie anders. Overal geldt maatwerk. De begeleiders en zorgmanager van de locatie kunnen vertellen wat er wel en niet mogelijk is. Als je dus vragen hebt hierover, kun je bellen of mailen met de locatie. 

Besmettingen door het coronavirus

Helaas zijn er bewoners ziek door het coronavirus op een paar van onze woonlocaties. We verzorgen de zieken goed en we hopen dat zij snel weer beter worden.

Zorg bij Middin gaat door

De zorg bij Middin gaat door. Als het kan, zijn sommige behandelingen en activiteiten ook mogelijk. Het kan wel zijn dat het anders op de locatie geregeld wordt. De medewerkers van Middin zijn zoveel mogelijk aan het werk. Bij Middin weten we wat we moeten doen en we kennen de regels en afspraken:

 • We houden zoveel mogelijk afstand van elkaar.
 • We wassen onze handen goed en vaak.
 • We geven elkaar geen hand.
 • We raken elkaar niet aan.
 • We maken vaak schoon.
 • We hoesten of niezen in onze elleboog.
 • Als het nodig is, praten we met elkaar op afstand, bijvoorbeeld via de telefoon of met videobellen. 

  Ambulante zorg
  De ambulante begeleiding aan huis gaat door. Als het kan, gebeurt dit telefonisch of met videobellen.

  Werk en dagbesteding
  Woon je op een Middin-locatie, dan doe je werk en dagbesteding op jouw woonlocatie. Hierdoor is minder vervoer nodig. Dat is goed, want dan is er minder contact met andere mensen. Zo worden minder mensen ziek. Woon je op jezelf of bij familie en werk je bij Middin, dan gelden er andere regels. De medewerkers van Middin bespreken dit met de jou en jouw familie/vertegenwoordigers. 

  Trefpunten
  De trefpunten van Middin zijn alleen open voor cliënten van Middin en dus niet voor bezoekers, gasten, buurtbewoners of wijkgenoten. Dit doen we om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. 

VGN

De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) is er voor organisaties zoals Middin. Op de website van VGN staat informatie over het coronavirus en de zorg voor mensen met een beperking. Je vindt er maatregelen, tips, adviezen en veelgestelde vragen. 

RIVM

Het Rijksinstituut Volksgezondheid en Milieu (RIVM) wil graag dat iedereen in Nederland gezond blijft. Op de website van RIVM staan alle regels over het coronavirus die gelden in Nederland.