Bezoek

Op deze pagina vind je uitleg over bezoek krijgen bij Middin in coronatijd. Onderaan lees je de antwoorden op veelgestelde vragen. Je kunt ook met je begeleider praten over bezoek.

Bezoek is welkom bij Middin

Alle cliënten van Middin kunnen bezoek ontvangen. Wel kunnen de bezoekregels per woonlocatie anders zijn. Dit komt doordat de locaties (bijvoorbeeld de ruimte bij de voordeur en op de gangen) en de bewoners ook van elkaar verschillen. We proberen altijd drukte op de gangen van onze groepswoningen te voorkomen. Dit doen we door bezoek te verspreiden over de dag. Bezoekers houden zich aan de coronaregels van de locatie. Heeft iemand klachten die horen bij corona? Dan is deze bezoeker niet welkom. Je kunt ook met andere mensen bellen of videobellen. Zo kun je elkaar ook zien en met elkaar praten. Heb je hier hulp bij nodig? Vraag je begeleider je te helpen.

Bij besmetting is bezoek tijdelijk minder vaak of niet welkom

De bezoekregels kunnen veranderen als een cliënt of begeleider op een woonlocatie (misschien) corona heeft. Dan is bezoek tijdelijk minder vaak of niet welkom. Zo willen we voorkomen dat we het coronavirus aan elkaar doorgeven. We praten hierover met cliënten en hun naasten. En kijken samen hoe we elkaar wél veilig kunnen blijven zien.

Bezoekregels voor iedereen in Nederland

Iedereen in Nederland mag maximaal zes mensen van 13 jaar en ouder thuis op bezoek krijgen. En alleen als iedereen in huis minimaal 1,5 meter afstand van elkaar kan houden. De kamers van de groepswoningen van Middin zijn te klein voor drie mensen bezoek. Vraag aan je begeleider hoeveel mensen je veilig op bezoek kunt krijgen. De regel geldt ook voor cliënten die zelfstandig wonen.

Veelgestelde vragen over bezoek krijgen

Aan wie kan ik iets vragen over bezoek ?

Heb je een vraag over jouw situatie? Praat hierover met je begeleider. Heb je een algemene vraag over bezoek? Op deze website vind je op veel vragen een antwoord. Ook kun je bellen naar Middin: 070 - 372 12 34. Of een e-mail sturen naar klantcontact@middin.nl.