Bezoek, logeren en vakantie

Op deze pagina vind je uitleg over bezoek, logeren en vakantie bij Middin.

Bezoek is welkom bij Middin

Bij Middin doen we er alles aan om bezoek aan cliënten mogelijk te houden. Tegelijkertijd is het belangrijk dat we dit op een zo veilig mogelijke manier doen. Op die manier voorkomen we met elkaar besmettingen op de locaties.

Kom je op bezoek bij Middin? Dan is het fijn als je een mondkapje draagt in de gemeenschappelijke ruimtes, zoals de gang en huiskamer. Op die manier voorkomen we samen besmettingen op de locatie. Elkaar de ruimte geven is belangrijk, en waar mogelijk 1,5 meter. Dit blijft een veilige afstand.

De bezoekregels kunnen per woonlocatie anders zijn. Dit komt doordat de locaties (bijvoorbeeld de ruimte bij de voordeur en op de gangen) en de bewoners ook van elkaar verschillen. Vraag bij de locatie of er naast de basisregels nog meer afspraken zijn gemaakt om besmettingen te voorkomen. Bijvoorbeeld door het aantal bezoekers per keer te beperken of bezoekers meer te verspreiden over de dag. Je kunt dan bellen of videobellen. Zo kun je elkaar ook zien en met elkaar praten. Heb je hier hulp bij nodig? Vraag je begeleider je te helpen.

Heb je klachten die horen bij corona? Dan ben je als bezoeker even niet welkom en zien we je graag na een negatieve coronatest terug. Zo proberen we met elkaar corona zoveel mogelijk buiten de deur te houden.

Bij besmetting is bezoek tijdelijk minder vaak of niet welkom

De bezoekregels kunnen veranderen als een cliënt of begeleider op een woonlocatie (misschien) corona heeft. Dan is bezoek tijdelijk minder vaak of niet welkom. Zo willen we voorkomen dat we het coronavirus aan elkaar doorgeven. We praten hierover met cliënten en hun naasten. En kijken samen hoe we elkaar wél veilig kunnen blijven zien.

Logeren op Middin-locatie

Als er iemand op een Middin-locatie komt logeren, is het goed eerst te overleggen met de medewerkers op de locatie wat er mogelijk is. We proberen het aantal verschillende mensen dat op de locatie komt logeren zo klein mogelijk te houden. Om drukte op de locatie te voorkomen is het belangrijk dat dit alleen in overleg met je begeleiding wordt ingepland. Zijn er andere afspraken nodig? Overleg dit dan eerst met je begeleider.

Uit logeren

Uit logeren gaan is leuk. Tegelijkertijd is het goed om het aantal logeeradressen te beperken om besmettingen te voorkomen. Samen met de medewerkers van de locatie kun je hierover passende afspraken maken.

Bij besmetting kan op bezoek gaan en logeren niet altijd

De regels voor logeren kunnen tijdelijk veranderen als een cliënt of begeleider op een woonlocatie (misschien) corona heeft. Of als de persoon bij wie je gaat logeren (misschien) corona heeft. Het kan zijn dat je dan tijdelijk niet kunt logeren. Zo willen we voorkomen dat we het coronavirus aan elkaar doorgeven. We praten hierover met cliënten en hun naasten. En kijken samen hoe we elkaar wél veilig kunnen blijven zien.

Op vakantie? Volg dan het advies van de Rijksoverheid.

Wil je op vakantie? Volg dan het advies van de Rijksoverheid. Niet alle buitenlandse bestemmingen zijn namelijk veilig. Ook geldt in veel gevallen een quarantaineplicht bij aankomst of terugkeer. Ga je op vakantie in Nederland, dan is er steeds meer mogelijk. Het advies is wel drukte nog steeds te vermijden.

 

Heb je vragen over op bezoek gaan, logeren of vakantie?

Aan wie kan ik iets vragen over op bezoek gaan, logeren of vakantie?

Heb je een vraag over jouw situatie? Praat hierover met je begeleider. Heb je een algemene vraag over op bezoek gaan, logeren of vakantie? Op deze website vind je op veel vragen een antwoord. Ook kun je bellen naar Middin: 070 - 372 12 34. Of een e-mail sturen naar klantcontact@middin.nl.