Vervoer

Op deze pagina vind je uitleg over vervoer bij Middin. Ook zie je er de praatplaat en lees je de veelgestelde vragen en antwoorden.

Veilig gebruik maken van vervoer

Als je met vervoer gaat, moet je dit weten:

 • Was je handen voordat je met vervoer gaat
 • Houd 1,5 meter afstand van anderen
 • Als je geen 1,5 meter afstand kunt houden dan draag je een mond-neusmasker
 • De chauffeur draagt een chirurgisch mond-neusmasker en de reiziger een niet-medisch mond-neusmasker
 • Je mag alle zitplaatsen gebruiken, als iedereen een mond-neusmasker draagt
 • Als niet iedereen een mond-neusmasker draagt, moet je afstand houden. Er mogen dan maximaal 2 reizigers in een auto en 4 in een bus
 • Reis zoveel mogelijk met dezelfde groep mensen en niet steeds met anderen
 • Vertel de chauffeur of je klachten hebt die op corona lijken
 • Een scootmobiel kan niet mee
 • Bagage en hulpmiddelen zoals een rollator kunnen wel mee, maar de chauffeur raakt deze zo weinig mogelijk aan
 • Je stapt zelf in en uit als dit kan
 • De chauffeur komt niet binnen in de woning dus zorg dat je buiten klaar staat om te vertrekken
 • Was je handen na de rit

Met vervoer zonder corona

Je kunt gebruik maken van vervoer als jij geen klachten hebt die lijken op corona. Deze klachten zijn neusverkoudheid, niezen, keelpijn, lichte hoest en/of verhoging. Heb je deze klachten, of heeft een huisgenoot van jou deze klachten, dan blijf je thuis. Heb je 1 dag geen klachten dan kun je weer mee. Ook als de arts zegt dat je geen corona hebt kun je weer mee. 

Samen praten over vervoer

Gezondheid en veiligheid vinden we bij Middin belangrijk, voor iedereen. Alleen samen krijgen we corona onder controle. Daarom praten we met elkaar over wat er wel en niet kan. We praten ook over vervoer. Daarover maken we samen afspraken. Dit doen we met de praatplaat vervoer. Klik hier om de praatplaat te bekijken.  

Veelgestelde vragen over vervoer

Kan ik een rolstoel meenemen met vervoer?

Nee, een rolstoel kan niet mee. 

De nieuwe regels vind ik moeilijk, wat moet ik doen?

We snappen dat de nieuwe regels ingewikkeld zijn. Het zijn er ook veel en het is vaak moeilijk om te onthouden. Of om de nieuwe regels te begrijpen. Praat erover met de begeleider of zorgmanager van Middin en kijk samen wat er kan en wat er niet kan.

Mogen begeleiders in de bus?

Nee, liever niet. Cliënten stappen zoveel als mogelijk zelf in en uit. De chauffeur zet de rolstoelen vast in de bus. Begeleiders komen niet in de bus en houden zoveel mogelijk 1,5 meter afstand. Als de begeleider meegaat in de bus omdat dit moet, dan draagt de begeleider een mond-neusmasker. De begeleider telt ook als reiziger. 

Moet ik een mond-neusmasker dragen in het vervoer?

Ja, dit is nodig voor jouw gezondheid en veiligheid. En ook voor de gezondheid en veiligheid van de chauffeur en van andere reizigers. Je moet zelf voor een mond-neusmasker zorgen. Als je echt geen mond-neusmasker kunt dragen, bespreek dit dan met de begeleider of zorgmanager van Middin.

Moeten kinderen en jongeren ook 1,5 meter afstand houden?

Nee, dit hoeft niet. Ben je 17 jaar of jonger dan hoef je geen 1,5 meter afstand te houden. Ook mogen alle zitplaatsen worden gebruikt. De chauffeur houdt wel 1,5 meter afstand. Kan dit niet, dan draagt de chauffeur een chirurgisch mondkapje.

Aan wie kan ik iets vragen over vervoer?

Heb je een algemene vraag over vervoer? Bel naar de afdeling klantcontact van Middin: 070 372 12 34. Je kunt ook een e-mail sturen: klantcontact@middin.nl

Heb je een vraag over jouw situatie? Bespreek dit met de begeleider van Middin.