Vervoer, werk en activiteiten
Coronaregels bij begeleid vervoer
Samen maken we veilig gebruik van het begeleid vervoer. Voel je je ziek? Of heeft een van je huisgenoten klachten die horen bij corona, zoals verkoudheid en koorts? Laat dit direct weten aan je familie en begeleider. Zij kunnen je helpen met een coronatest. Je moet thuisblijven en mag je geen gebruikmaken van begeleid vervoer. Let bij begeleid vervoer op de volgende regels en dingen:
- Was voor vertrek goed je handen
- De chauffeur komt niet binnen, dus zorg dat je op tijd buiten klaarstaat
- In- en uitstappen doe je zelf als je dit kan
- Houd 1,5 meter afstand van iedereen
- Kun je geen afstand houden? Draag dan een mondkapje
- De chauffeur draagt een chirurgisch mondneusmasker
- Draagt iedereen een mondkapje? Dan mag je op alle stoelen zitten
- Reis zoveel mogelijk met dezelfde groep en niet steeds met andere mensen
- Een scootmobiel kan niet mee
- Bagage en hulpmiddelen kunnen wel mee, maar de chauffeur raakt deze spullen zo min mogelijk aan
- Was na aankomst direct goed je handen
Mondkapje verplicht in het openbaar vervoer
Iedereen verplicht om een mondkapje te dragen. Zonder mondkapje mag je niet in de bus, tram, trein of metro.
Iedereen heeft werk en activiteiten
Alle cliënten hebben werk en activiteiten. Door corona is het werk voor sommige (groepen) cliënten wel veranderd. Bijvoorbeeld omdat we niet op alle werklocaties 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden. Door de nieuwe aanpak kunnen cliënten veilig werken. Ook als er in Nederland een periode met meer coronabesmettingen zou komen.
Eén groep bij elkaar is veiliger
Werk en activiteiten doen we zoveel mogelijk in vaste groepen. Zo voorkomen we dat cliënten tijdens het werk veel verschillende mensen zien. En verkleinen we de kans dat we het coronavirus aan elkaar doorgeven. Krijgt iemand in de groep toch corona? Dan hoeven we alleen voor deze cliënt en de groep tijdelijk nieuwe regels te maken. Het werk van andere groepen kan dan gewoon doorgaan.
Veelgestelde vragen
De afgelopen weken hebben we werk en activiteiten bij Middin anders moeten organiseren. Anders dan we gewend waren. Wel waren er altijd activiteiten mogelijk. Cliënten die bij Middin wonen kregen bijvoorbeeld vervangende activiteiten op de woning.
We begrijpen dat je dit graag wilt weten. De nieuwe regels zijn veel om te onthouden en vaak moeilijk om uit te leggen. De regels veranderen soms ook. En per locatie van Middin zijn soms andere regels. Als je niet weet of je naar werk kunt, bespreek het dan met de begeleider van Middin.
Heb je een vraag over jouw situatie? Praat hierover met je begeleider. Heb je een algemene vraag over werk en activiteiten? Op deze website vind je op veel vragen een antwoord. Ook kun je bellen naar Middin: 070 - 372 12 34. Of een e-mail sturen naar klantcontact@middin.nl.
Ja, een rolstoel kan mee.
Nee, liever niet. Cliënten stappen zoveel mogelijk zelf in en uit. De chauffeur zet de rolstoelen vast in de bus en maakt ze los. Is meerijden van een begeleider nodig? Dan draagt de begeleider een mondkapje. De begeleider telt dan als reiziger.
Nee, kinderen en jongeren tot en met 17 jaar oud hoeven geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Ook mogen ze alle stoelen in de bus gebruiken. De chauffeur houdt wel 1,5 meter afstand. Kan dit niet? Dan draagt de chauffeur een chirurgisch mondneusmasker.
Heb je een vraag over jouw situatie? Praat hierover met je begeleider. Heb je een algemene vraag over vervoer? Op deze website vind je op veel vragen een antwoord. Ook kun je bellen naar Middin: 070 - 372 12 34. Of een e-mail sturen naar klantcontact@middin.nl.