Vervoer, werk en activiteiten

Op deze pagina vind je uitleg over vervoer, werk en activiteiten bij Middin in coronatijd. Onderaan lees je de antwoorden op veelgestelde vragen. Je kunt ook met je begeleider praten over vervoer, werk en activiteiten.

Coronaregels bij begeleid vervoer

Samen maken we veilig gebruik van het begeleid vervoer. Voel je je ziek? Of heeft een van je huisgenoten klachten die horen bij corona, zoals verkoudheid en koorts? Laat dit direct weten aan je familie en begeleider. Zij kunnen je helpen met een coronatest. Je moet thuisblijven en mag je geen gebruikmaken van begeleid vervoer. Let bij begeleid vervoer op de volgende regels en dingen:

  • Was voor vertrek goed je handen.
  • In- en uitstappen doe je zelf als je dit kan.
  • Geef elkaar de ruimte. 1,5 meter is niet verplicht maar wel verstandig.
  • Iedereen draagt een mondkapje, ook de chauffeur.
  • Reis zoveel mogelijk met dezelfde groep en niet steeds met andere mensen.
  • Een scootmobiel kan niet mee.
  • Bagage en hulpmiddelen kunnen wel mee, maar de chauffeur raakt deze spullen zo min mogelijk aan.
  • Was na aankomst direct goed je handen.

Mondkapje verplicht in het openbaar vervoer

Iedereen is verplicht om een mondkapje te dragen. Zonder mondkapje mag je niet in de bus, tram, trein of metro.

Eén groep bij elkaar is veiliger

Werk en activiteiten doen we zoveel mogelijk in vaste groepen. Zo voorkomen we dat cliënten tijdens het werk veel verschillende mensen zien. En verkleinen we de kans dat we het coronavirus aan elkaar doorgeven. Krijgt iemand in de groep toch corona? Dan hoeven we alleen voor deze cliënt en de groep tijdelijk nieuwe regels te maken. Het werk van andere groepen kan dan gewoon doorgaan.

Veelgestelde vragen

Kan ik altijd naar mijn werk?

De afgelopen weken hebben we werk en activiteiten bij Middin anders moeten organiseren. Anders dan we gewend waren. Wel waren er altijd activiteiten mogelijk. Cliënten die bij Middin wonen kregen bijvoorbeeld vervangende activiteiten op de woning. 

Ik wil naar mijn werk maar ik weet niet of dit kan. Wat moet ik doen?

We begrijpen dat je dit graag wilt weten. De nieuwe regels zijn veel om te onthouden en vaak moeilijk om uit te leggen. De regels veranderen soms ook. En per locatie van Middin zijn soms andere regels. Als je niet weet of je naar werk kunt, bespreek het dan met de begeleider van Middin.

Aan wie kan ik iets vragen over werk en activiteiten?

Heb je een vraag over jouw situatie? Praat hierover met je begeleider. Heb je een algemene vraag over werk en activiteiten? Op deze website vind je op veel vragen een antwoord. Ook kun je bellen naar Middin: 070 - 372 12 34. Of een e-mail sturen naar klantcontact@middin.nl.

 

Kan ik een rolstoel meenemen bij begeleid vervoer?

Ja, een rolstoel kan mee.

Mogen begeleiders mee bij begeleid vervoer?

Nee, liever niet. Cliënten stappen zoveel mogelijk zelf in en uit. De chauffeur zet de rolstoelen vast in de bus en maakt ze los. Is meerijden van een begeleider nodig? Dan draagt de begeleider een mondkapje. De begeleider telt dan als reiziger.

Aan wie kan ik iets vragen over begeleid vervoer?

Heb je een vraag over jouw situatie? Praat hierover met je begeleider. Heb je een algemene vraag over vervoer? Op deze website vind je op veel vragen een antwoord. Ook kun je bellen naar Middin: 070 - 372 12 34. Of een e-mail sturen naar klantcontact@middin.nl.