Werk en activiteiten

Op deze pagina vind je uitleg over werk en activiteiten bij Middin in coronatijd. Ook zie je er de praatplaat en lees je de veelgestelde vragen en antwoorden.

Kan ik weer naar mijn werk of dagbesteding?

Middin vindt dat alle cliënten weer een passende vorm van werk en activiteiten moeten hebben. Maar: door de coronacrisis moeten we werk en activiteiten bij Middin anders organiseren. We kunnen niet terug naar hoe we voor de coronacrisis werkten. Dit komt door de regel van 1,5 meter afstand houden van elkaar. Dit past namelijk niet meer op de werklocaties. Dan wordt het te druk. In de situatie voor de coronacrisis ontmoetten we veel verschillende mensen, dat is nu niet verstandig. We hebben daar rekening mee gehouden in het nieuwe plan.

Een nieuw plan

Een nieuw plan maken is best moeilijk. Er zijn veel vragen, bijvoorbeeld: 'Hoe ga je op een veilige manier samenwerken?' 'Met wie werk je samen en met hoeveel mensen?' Hoe maak je afspraken over het afstand houden? ‘Op welke manier moet het gebouw aangepast worden?’ Op al deze vragen moeten we goede antwoorden bedenken. Dit vraagt om goede afspraken met elkaar. Zodat het voor cliënten en voor medewerkers goed geregeld is. We willen dat het veilig en verantwoord is, voor iedereen. We willen ook dat het zó geregeld is, dat het voor een langere periode passend is. En dat we voldoen aan de regels die door de overheid gesteld worden. Want dat moet. Daarom gaan we 'compartimenteren'.

Compartimenteren

Compartimenteren, dat is een moeilijk woord. Het betekent dat als je met elkaar woont, je ook zoveel mogelijk met elkaar samen activiteiten en werk doet. Mensen van één woning gebruiken dus zoveel mogelijk ook één werklocatie. Als één woonlocatie niet als vaste groep kan werken, worden twee of drie groepen samengevoegd voor werk en activiteiten. Dan weten we, als er toch iemand besmet raakt met het coronavirus, wie we moeten testen. En er verandert tijdelijk alleen iets voor die groep. Mensen die niet bij Middin wonen, vormen een eigen groep. Dit doen we omdat we zo het aantal contacten beperken. Hiermee hopen we de kans op besmetting door het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen. Want dat moet nog steeds, ook al is het coronavirus nu minder actief.

Samen praten over werk en activiteiten

Gezondheid en veiligheid vinden we bij Middin belangrijk, voor iedereen. Alleen samen krijgen we corona onder controle. Daarom praten we met elkaar over wat er wel en niet kan. We praten ook over werk en activiteiten. Daarover maken we samen afspraken. Dit doen we met de praatplaat werk en activiteiten. Klik hier om de praatplaat te bekijken

Veelgestelde vragen over werk en activiteiten

Hoe waren werk en activiteiten geregeld tijdens de coronacrisis?

De afgelopen weken hebben we werk en activiteiten bij Middin anders moeten organiseren. Anders dan we gewend waren. Wel waren er altijd activiteiten mogelijk. Cliënten die bij Middin wonen kregen bijvoorbeeld vervangende activiteiten op de woning. 

Ik wil naar mijn werk maar ik weet niet of dit kan. Wat moet ik doen?

We begrijpen dat je dit graag wilt weten. De nieuwe regels zijn veel om te onthouden en vaak moeilijk om uit te leggen. De regels veranderen soms ook. En per locatie van Middin zijn soms andere regels. Als je niet weet of je naar werk kunt, bespreek het dan met de begeleider van Middin.

Aan wie kan ik iets vragen over werk en activiteiten?

Heb je een algemene vraag over werk en activiteiten? Bel naar de afdeling klantcontact van Middin: 070 372 12 34. Je kunt ook een e-mail sturen: klantcontact@middin.nl

Heb je een vraag over jouw situatie? Bespreek dit met de begeleider van Middin.