Werk en activiteiten

Op deze pagina vind je uitleg over werk en activiteiten bij Middin in coronatijd. Onderaan lees je de antwoorden op veelgestelde vragen. Je kunt ook met je begeleider praten over werk en activiteiten.

Iedereen heeft werk en activiteiten

Alle cliënten hebben werk en activiteiten. Door corona is het werk voor sommige (groepen) cliënten wel veranderd. Bijvoorbeeld omdat we niet op alle werklocaties 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden. Door de nieuwe aanpak kunnen cliënten veilig werken. Ook als er in Nederland een periode met meer coronabesmettingen zou komen.

Eén groep bij elkaar is veiliger

Werk en activiteiten doen we zoveel mogelijk in vaste groepen. Zo voorkomen we dat cliënten tijdens het werk veel verschillende mensen zien. En verkleinen we de kans dat we het coronavirus aan elkaar doorgeven. Krijgt iemand in de groep toch corona? Dan hoeven we alleen voor deze cliënt en de groep tijdelijk nieuwe regels te maken. Het werk van andere groepen kan dan gewoon doorgaan.

Veelgestelde vragen

Kan ik altijd naar mijn werk?

De afgelopen weken hebben we werk en activiteiten bij Middin anders moeten organiseren. Anders dan we gewend waren. Wel waren er altijd activiteiten mogelijk. Cliënten die bij Middin wonen kregen bijvoorbeeld vervangende activiteiten op de woning. 

Ik wil naar mijn werk maar ik weet niet of dit kan. Wat moet ik doen?

We begrijpen dat je dit graag wilt weten. De nieuwe regels zijn veel om te onthouden en vaak moeilijk om uit te leggen. De regels veranderen soms ook. En per locatie van Middin zijn soms andere regels. Als je niet weet of je naar werk kunt, bespreek het dan met de begeleider van Middin.

Aan wie kan ik iets vragen over werk en activiteiten?

Heb je een vraag over jouw situatie? Praat hierover met je begeleider. Heb je een algemene vraag over werk en activiteiten? Op deze website vind je op veel vragen een antwoord. Ook kun je bellen naar Middin: 070 - 372 12 34. Of een e-mail sturen naar klantcontact@middin.nl.