Couperus

Wonen

Adres

Brigantijnlaan 43
2496 ZR Den Haag
T 070 372 36 70
E couperus@middin.nl

Adres
Brigantijnlaan 43
2496 ZR Den Haag
T 070 372 36 70
E couperus@middin.nl
Aan wie
Ouderen
Type beperking
VG en ASS

Locatie kenmerken

  • 32 ruime appartementen met eigen faciliteiten

  • Begeleiding is aanwezig

  • Activiteiten voor wie daar behoefte aan heeft
Voor mensen met een verstandelijke beperking die van een rustige oude dag willen genieten is locatie Couperus de ideale plek. Deze locatie is gelegen in de wijk Ypenburg, aan de rand van Den Haag en biedt 32 ruime, gloednieuwe appartementen met de bijbehorende zorg. Wie behoefte heeft aan gezelligheid kan in een van de gemeenschappelijke ruimtes terecht voor een praatje of een gezamenlijk klaargemaakte maaltijd.

Prettig wonen in een gloednieuw appartement

Bij Couperus is alles erop gericht om oudere bewoners met een verstandelijke beperking een prettig woonomgeving te bieden. Niet iedereen is hetzelfde, realiseren de begeleiders zich. Daarom is er zowel plek voor mensen die rust nodig hebben als voor mensen die gezelschap en gezelligheid zoeken De begeleiders zorgen bovendien voor de nodige ondersteuning in huis en soms ook daarbuiten.

Gezellig samen koffie drinken of koken

Het complex bestaat uit 32 ruime tweekamer-appartementen met eigen toilet en een grote doucheruimte. Ook is er een klein keukenblok met koelkastje, maar zonder kookgelegenheid. Zes van deze appartementen zijn speciaal geschikt gemaakt voor rolstoelgebruikers. Couperus is gevestigd op de tweede en derde verdieping van een gloednieuw appartementencomplex. Op de vierde verdieping is een andere woonlocatie van Middin, de Brigantijn, voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel.

Man aan de eettafel

Trefpunt als inloopsoos

Bijzonder is, dat beide verdiepingen een heerlijk groot dakterras hebben. Het terras op de derde verdieping, dat alleen toegankelijk is voor de bewoners en begeleiders van Couperus, is op zonnige dagen een fijne plek om te relaxen en elkaar te ontmoeten. Maar ook binnen is er voldoende ruimte voor uitwisseling. Op beide verdiepingen is een trefpunt met een keuken. Een van deze keukens is groot genoeg is om gezamenlijk met een grotere groep te koken en eten. Dit trefpunt fungeert bovendien als inloopsoos, en er worden regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals taarten bakken, bloemen schikken, een film kijken of gezellig koffie drinken.

Ook voor rustzoekers

Bewoners die wat meer rust en structuur nodig hebben, vinden die ook in Couperus. Op de tweede verdieping is speciaal voor hen ruimte gereserveerd, en ook de begeleiding wordt aangepast aan hun behoeften. Mochten er bewoners zijn die gaan dementeren, en is het daarom noodzakelijk dat zij wat meer in de gaten worden gehouden, dan is dat zeker mogelijk.

Financiering

Wet langdurige zorg (Wlz)

Het merendeel van de kosten van de zorg die je ontvangt wanneer je in een zorginstelling woont, wordt betaald via de Wet langdurige zorg (Wlz). De Wlz is er voor mensen die de hele dag intensieve zorg of toezicht dichtbij nodig hebben, bijvoorbeeld met een somatische of psychogeriatrische aandoening of beperking of een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke handicap. Hieraan is de voorwaarde verbonden dat je een Wlz-indicatie hebt aangevraagd en ontvangen van het Indicatieorgaan CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Binnen de Wlz heb je ook de mogelijkheid om thuis te blijven wonen.