Creativiteit borrelt en bruist in atelier de Weesperstraat

Delen op social media

In het atelier op de Weesperstraat werken meerdere creatieve mensen aan de mooiste kunstuitingen. Mensen met een beperking, niet-aangeboren hersenletsel of autisme, komen samen in dit oude schoolgebouw om te creëren met wat uit hun brein ontspruit.

Als praten niet altijd makkelijk gaat, is creatief bezig zijn een mooie uitlaatklep. Op dit atelier van Middin is voluit de ruimte om mooie dingen te maken. De lokalen zijn perfect om in kleine groepjes te werken. Hier zijn ook Wirin en Anthony elkaar tegen gekomen. Beiden veel inspiratie fantasie. Wirin schrijft fantasieverhalen en Anthony tekent en schildert in meerdere stijlen. Zijn sprookjesachtige figuren sluiten goed aan bij het laatste verhaal van Wirin.

Dit is Nuka de watereenhoorn en dit zijn wasbeerrovers…
 vertelt Anthony aan Sam tot in de kleinste details over de dieren in sagen en sprookjes
Sam en ANthony

Perfecte combinatie

Het verhaal van Wirin voor een tweede boek was al in ruwe versie geschreven, maar het miste nog afbeeldingen om het als boek aantrekkelijker te maken. Samen keken ze bij welke tekst een afbeelding kon komen en daarna ging Anthony ermee aan de slag. Het resultaat is iets om trots op te zijn! Het maakt het boek uitdagender en nog spannender.

Wirin en emmeke

Patrick Pijnacker en het machtige zwaard

Het nieuwste boek van Wirin heet ‘Patrick Pijnacker en het machtige zwaard’. Vanwege corona is de lancering bij boekwinkel Paagman uitgesteld, dat was jammer. Hopelijk kan het dit najaar toch doorgaan. Het boek is verkrijgbaar bij Middin in het Maggerzijn van de Weesperstraat.

Gerard Bik

Gerard illustreerde voor het Kompas Magazine

Sam en Emmeke, bestuurders van Middin, waren op bezoek in atelier de Weesperstaat. Gerard is een kwieke zestiger. Hij heeft hersenletsel opgelopen waardoor hij niet meer alleszelfstandig kan. Maar de liefde voor het illustreren en schilderen is gebleven, daar kan hij zich in uiten. Hij maakte de illustraties voor Kompas Magazine 2020. Uit een aantal verschillende thema’s maakte hij zelf een keuze om deze grappig te verbeelden. Aan Sam en Emmeke legde hij uit hoe je snelheid en beweging kunt suggereren in een afbeelding.

Meer werk van Anthony

Exposeren in het Anton Pieck museum

Anthony is een enorme fan van Anton Pieck. In april vertelde hij ons dat hij contact had met de erven van meneer Pieck. En nu is zijn wens uitgekomen, Hij heeft op zijn eigen wijze de laatste onafgemaakte tekening ‘Zwarte Bijlsteeg, Amsterdam ca. 1900’, die bestemd was voor de kalender van 1989, afgemaakt. https://www.antonpieckmuseum.nl/anthony-hanssens-onthult-tekening/