Dawesweg

Wonen

Adres

Dawesweg 138
3069 VJ Rotterdam
T 010 848 83 64
E dawesweg@middin.nl

Adres
Dawesweg 138
3069 VJ Rotterdam
T 010 848 83 64
E dawesweg@middin.nl
Aan wie
Volwassenen en Ouderen
Type beperking
LVB, VG en ASS

Locatie kenmerken

  • Voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking in de leeftijd van 18 – 65 jaar

  • Opstap naar eventueel zelfstandiger ambulant wonen

  • Werken aan individuele leerdoelen

 

In de Rotterdamse wijk Prins Alexanderpolder (Ommoord) staat het 20 etages tellende Dawesflat. Hier wonen momenteel 16 cliënten met een verstandelijke beperking in een eigen appartement of studio. Op de derde etage bevindt zich ons trefpunt en ons kantoor. Vanuit het trefpunt worden diverse (groepsgebonden) activiteiten aangeboden. Wonen op de Dawesweg kan een opstapje zijn naar volledig zelfstandig ambulant wonen voor cliënten die dit wensen.

Wonen in en met de wijk

Mensen met verschillende vormen van een verstandelijke beperking kunnen bij woonlocatie Dawesweg zelfstandig (leren) wonen in een sociale flat. Door de aanwezigheid van de huismeester, betrokkenheid van flat- en wijkbewoners heerst er een sociale sfeer.

Eigen appartement of studio

Cliënten van verschillende leeftijden wonen zelfstandig of als stel op verschillende etages van de portiekflat. Zij hebben de mogelijkheid tot het wonen in een 1, 2 of 3-kamer appartement. Alle appartementen hebben een eigen voordeur, keuken, douche en toilet. De huismeester zorgt voor het onderhoud van de gemeenschappelijke ruimtes en werking van de twee liften.

 

Zelfstandig wonen binnen een 24-uurs locatie
Twee mensen op een bank

Cliënten van verschillende leeftijden

wonen zelfstandig of als stel op verschillende etages van de portiekflat. Zij hebben de mogelijkheid tot het wonen in een 1, 2 of 3-kamer appartement. Alle appartementen hebben een eigen voordeur, keuken, douche en toilet. De huismeester zorgt voor het onderhoud van de gemeenschappelijke ruimtes en werking van de twee liften.

Begeleiding op maat

Cliënten leren bij woonlocatie Dawesweg zo zelfstanding mogelijk te leven. Op het trefpunt op de 3e etage zijn op vaste tijden begeleiders aanwezig. De cliënten en begeleiders bepalen in overleg hoeveel begeleiding gewenst is. Op het trefpunt kan op maandag, vrijdag en in het weekend gegeten worden met andere cliënten. Op dinsdag, woensdag en donderdag koken en eten wij samen met vrijwilligers in eetcafé Two Gather iets verderop in de wijk.
Als je op de Dawesweg wilt komen wonen heb je werk of dagbesteding of ben je bereid om hier aan deel te nemen. Een jobcoach kan je ondersteunen bij het vinden van een passende plek.

Samenleven met elkaar

De flat is ruim, netjes en ligt in een rustige wijk midden in het groen. De natuur, winkelcentra en openbaar vervoer in de buurt maakt het wonen aangenaam. Onderling hebben de flatbewoners een fijn contact. Wij werken nauw samen met het team van locatie Hanrathstraat, in het organisaren van activiteiten en themaavonden.

Financiering

Wet langdurige zorg (Wlz)

Het merendeel van de kosten van de zorg die je ontvangt wanneer je in een zorginstelling woont, wordt betaald via de Wet langdurige zorg (Wlz). De Wlz is er voor mensen die de hele dag intensieve zorg of toezicht dichtbij nodig hebben, bijvoorbeeld met een somatische of psychogeriatrische aandoening of beperking of een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke handicap. Hieraan is de voorwaarde verbonden dat je een Wlz-indicatie hebt aangevraagd en ontvangen van het Indicatieorgaan CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Binnen de Wlz heb je ook de mogelijkheid om thuis te blijven wonen.