De Aa en trefpunt Norg

Wonen

Adres

Norgstraat 8a
2545 TV Den Haag
T 070 308 48 50
E deaa@middin.nl

Adres
Norgstraat 8a
2545 TV Den Haag
T 070 308 48 50
E deaa@middin.nl
Aan wie
Volwassenen
Type beperking
NAH en LG

Locatie kenmerken

  • Voor twaalf volwassenen met niet- aangeboren hersenletsel

  • 24-uursbegeleiding

  • Zelfstandig wonen met de mogelijkheid elkaar in een gezamenlijke ruimte te ontmoeten
Locatie De Aa ligt in de Haagse wijk Morgenstond. Er wonen twaalf cliënten met niet-aangeboren hersenletsel in eigen appartementen. De woningen bestaan uit een zit- en slaapkamer, een keukentje en een badkamer. Op de begane grond is een ontmoetingsruimte. De Aa heeft een logeerruimte voor één persoon. Naast de locatie zit trefpunt Norg.

Eigen appartement in buurt met veel sociale contacten

Individueel wonen in je eigen appartement, als ieder ander. In een rustgevende omgeving, maar met volop mogelijkheden voor sociale contacten en ontspanning. Dat kan in locatie De Aa en bij trefpunt Norg. In De Aa wonen twaalf volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel. Rondom het trefpunt wonen tien cliënten.

De Aa is een plek om zo gewoon mogelijk te kunnen wonen

Cliënten met niet-aangeboren hersenletsel krijgen in locatie De Aa en trefpunt Norg alle ondersteuning en begeleiding die zij nodig hebben. Het gebouw straalt rust uit en dat is voor cliënten met niet- aangeboren hersenletsel heel belangrijk. Het geeft hun de mogelijkheid zich terug te trekken, maar nodigt tegelijkertijd uit om contacten te maken. Ook de tien cliënten die zelfstandig en verspreid over het wooncomplex wonen, krijgen vanuit trefpunt Norg ondersteuning.

Man aan tafel

Contact

Bewoners beschikken over een eigen appartement. Wie behoefte heeft aan contact, kan gebruik maken van de gezamenlijke woonkamers om anderen te ontmoeten. De Aa is een plek om zo gewoon mogelijk te kunnen wonen.

In De Aa krijgen cliënten 24- uursbegeleiding. De medewerkers werken volgens de methodiek ‘Hooi op je vork’, dat speciaal is ontwikkeld om mensen met niet-aangeboren hersenletsel te begeleiden en te coachen.

Vaste afspraken

Vanuit trefpunt Norg krijgen de cliënten die individueel wonen ondersteuning. De cliënten maken vaste afspraken voor persoonlijke en huishoudelijke verzorging en ondersteuning. Alle cliënten beschikken over een zorgtelefoon en 's nachts is er een slaapdienst van locatie De Aa.

Trefpunt Norg is de ontmoetingsplaats voor deze cliënten en voor de bewoners van locatie De Aa. Het trefpunt is ook toegankelijk voor andere buurtbewoners. Zo krijgen de cliënten nog meer de mogelijkheid sociale contacten te leggen.

Ook de buurt biedt mogelijkheden tot ontspanning. Op loopafstand ligt winkelcentrum Leyweg. Het Zuiderpark en de Uithof zijn dichtbij en bieden sport- en recreatiemogelijkheden.

Financiering

Wet langdurige zorg (Wlz)

Het merendeel van de kosten van de zorg die je ontvangt wanneer je in een zorginstelling woont, wordt betaald via de Wet langdurige zorg (Wlz). De Wlz is er voor mensen die de hele dag intensieve zorg of toezicht dichtbij nodig hebben, bijvoorbeeld met een somatische of psychogeriatrische aandoening of beperking of een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke handicap. Hieraan is de voorwaarde verbonden dat je een Wlz-indicatie hebt aangevraagd en ontvangen van het Indicatieorgaan CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Binnen de Wlz heb je ook de mogelijkheid om thuis te blijven wonen.