De Ark

Wonen

Adres

Herenstraat 85
2291 BD Wateringen
T 0174 222111
E deark@middin.nl

Adres
Herenstraat 85
2291 BD Wateringen
T 0174 222111
E deark@middin.nl
Aan wie
Volwassenen en Ouderen
Type beperking
VG en LG

Locatie kenmerken

  • Ondersteuning afgestemd op wensen en mogelijkheden
Aan de rand van Wateringen, op een steenworp afstand van Den Haag, ligt woon-zorgcomplex De Ark. Het complex wordt gedeeld door zorg-organisatie Careyn en Middin. In het gedeelte van Middin wonen 27 mensen met een verstandelijke beperking.

Een sfeervol en veilig thuis

Wonen aan de rand van de stad met een dorps karakter. Aan de voorkant van het complex zijn bankjes om lekker buiten te zitten. Naast het complex is een parkje om te wandelen. De bushalte is voor de deur.

Op de eerste en tweede etage zijn appartementen voor mensen die bij Middin wonen. Hier wonen mensen met een verstandelijke beperking. De meesten overdag naar een werk- en leercentrum of naar andere activiteiten. Vanuit een eigen appartement krijgen de cliënten begeleiding op maat. Op elke etage is een gezamenlijke woonkamer.

Het accent ligt op structuur en veiligheid
Puzzelen

Een sfeervol en veilig thuis

Alle bewoners van de Ark kunnen rekenen op individuele zorg en ondersteuning. De nadruk ligt op het in stand houden van vaardigheden en het ontwikkelen van wat de cliënt nog kan en wil leren. De cliënten krijgen daarbij zoveel mogelijk keuzevrijheid.

Appartement

De bewoners beschikken over een eigen appartement. Met een woonkamer met keukenblok, slaapkamer en ruime doucheruimte waar ook plek is voor een wasmachine.

Gezamelijke woonkamer

In de woonkamer kunnen alle bewoners van Middin terecht voor een kopje koffie. Als ze dat willen kunnen ze ook samen eten. Er is gelegenheid voor een praatje, een spelletje of een gezellig samenzijn.

Begeleiding in de nacht

In de nacht kunnen de bewoners, in noodgevallen, een beroep doen op de begeleider die dan werkt.