De Provenier

Wonen

Adres

Provenierssingel 55
3033 EH Rotterdam
T 010 269 98 10
E provenier@middin.nl

Adres
Provenierssingel 55
3033 EH Rotterdam
T 010 269 98 10
E provenier@middin.nl
Aan wie
Ouderen
Type beperking
VG en LG

Locatie kenmerken

  • Modern pand met technische mogelijkheden

  • Dichtbij centrum Rotterdam

  • Zelfstandig wonen in nabijheid trefpunt

Vlak bij het centrum van Rotterdam ligt de Provenier, een gecombineerde woon- en zorglocatie. Het moderne pand dat van alle gemakken is voorzien, biedt ruimte aan 77 ouder wordende bewoners, met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. De Provenier een plek waar er aandacht is voor hun specifieke ouderdomsproblematiek. Iedere cliënt krijgt op de provenier de zorg en ondersteuning die past bij zijn of haar zorgvraag.

Een eigen appartement in een gezellig huis

Een statige singel met prachtige bomen, op loopafstand van het Centraal Station en de binnenstad. De Provenier is een mooie plek om te wonen.

De zorg die cliënten nodig hebben met aandacht en respect

Indeling appartementen

De bewoners hebben ieder een eigen appartement, bestaande uit twee kamers, een slaapkamer, een zitkamer en douche met toilet. Ook is er een klein keukenblok. Het gebouw is geheel toegankelijk voor rolstoelen en er is een lift in het gebouw aanwezig.

Bij de Provenier heerst een heel gemoedelijke sfeer. Er wonen vooral de oudere cliënten. Op iedere verdieping zijn gezamenlijke huiskamers waar zij elkaars gezelschap opzoeken. Een fijne plek om samen te eten en/of koffie drinken. In de huiskamers vinden ook andere activiteiten plaats die aangepast op de wensen en mogelijkheden van de clienten.
Op de etages hebben de huiskamers een aangrenzend balkon. Op de begane grond grenst de huiskamer aan de tuin, waar iedereen heerlijk van de buitenlucht te kunnen genieten.

Blije meneer

Zorg en ondersteuning

De bewoners krijgen zorg op maat, aangepast aan mogelijkheden, de zorgvraag en wensen. We willen de bewoners zo min mogelijk beperken en zo lang mogelijk in hun kracht laten staan, samen met degene die dierbaar zijn voor de bewoners. Daarom zijn familie en dierbaren ook van harte welkom.
Er wordt nauw samengewerkt met diverse diciplines zoals; fysiotherapteuten, ergotherapeuten, gedragsdeskundige , artsen en alle andere medische en paramedische personen die betrokken zijn bij de client. Op de locatie Provenier is dagelijks verplegend personeel aanwezig.

Innovatie en domotica

Alle appartementen zijn uitgerust met een zorg- en alameringstoestel. Zo is de begeleiding altijd snel ter plaatse wanneer dat nodig is. In het gebouw is aandacht voor domotica ter ondersteuning van de individuele zorg aan de bewoners, om het leef comfort te vergroten.

Financiering

Wet langdurige zorg (Wlz)

Het merendeel van de kosten van de zorg die je ontvangt wanneer je in een zorginstelling woont, wordt betaald via de Wet langdurige zorg (Wlz). De Wlz is er voor mensen die de hele dag intensieve zorg of toezicht dichtbij nodig hebben, bijvoorbeeld met een somatische of psychogeriatrische aandoening of beperking of een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke handicap. Hieraan is de voorwaarde verbonden dat je een Wlz-indicatie hebt aangevraagd en ontvangen van het Indicatieorgaan CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Binnen de Wlz heb je ook de mogelijkheid om thuis te blijven wonen.