De Provenier

Wonen

Adres

Schulpplein 50
3082 EX Rotterdam
T 010 30 33 225
E provenier@middin.nl

Adres
Schulpplein 50
3082 EX Rotterdam
T 010 30 33 225
E provenier@middin.nl
Aan wie
Volwassenen en Ouderen

Locatie kenmerken

  • Voor senioren met een indicatie

  • Zorg op maat, aangepast aan de wensen en mogelijkheden

  • Een eigen appartement, gezamenlijke huiskamer op de verdieping
In een rustig gedeelte van de Rotterdamse wijk Charlois ligt De Provenier, een locatie voor ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen. De locatie is gehuisvest in een pand waar ook woonzorg wordt geboden aan andere cliënten. Het is een mooie plek, met aan de ene kant uitzicht op een park en aan de andere kant op de haven. Voor de cliënten is dit een echt thuis. Ze krijgen hier de zorg die ze nodig hebben, en daarnaast is er ook volop aandacht voor gezelligheid.

Een eigen appartement in een gezellig huis

De Provenier is een echt thuis voor de bewoners. Er heerst een gemoedelijke sfeer, iedereen kan er zichzelf zijn en krijgt de zorg die hij of zij nodig heeft.

Er zijn veel leuke activiteiten, zoals spelletjes of creatief bezig zijn

De Provenier is, tijdelijk, gevestigd in het woonzorgcomplex Waelestein, maar heeft daarbinnen 21 appartementen. De bewoners hebben ieder een eigen appartement, bestaande uit een zit/ slaapkamer met douche en toilet. Ook is er een klein keukenblok, waar echter niet gekookt kan worden. Elke etage heeft een gezamenlijke woonkamer, waar de bewoners samen kunnen eten of koffie drinken. De appartementen zijn toegan- kelijk voor rolstoelen en er is een lift in het gebouw. De Provenier is een gemoedelijk huis waar mensen elkaar snel leren kennen.

Zorg en ondersteuning

De cliënten die in De Provenier wonen, krijgen de zorg die ze nodig hebben, met aandacht en respect. De begeleiding werkt aan de hand van een ondersteuningsplan, waarin wordt aangegeven wat de wensen en mogelijkheden van de cliënt zijn. Met behulp van dit plan krijgt iedereen zorg op maat. De bewoners vinden het een veilig gevoel dat alle appartementen zijn uitgerust met een zorg- en alarmerings- toestel. Zo is de begeleiding altijd snel ter plaatse als dat nodig is.

Mensen samen aan tafel

Gezamenlijke activiteiten

Voor de bewoners van De Provenier wordt elke dag een warme maaltijd geserveerd, die naar keuze in het eigen appartement of in de gezamenlijk woonkamer gegeten kan worden. Daarnaast zijn er veel leuke activiteiten, zoals samen spelletjes doen of creatief bezig zijn. Ook kunnen bewoners de in het gebouw gevestigde pedicure, kapper, of fysiotherapeut bezoeken. Op loopafstand (ca 10 minuten) is een kleine winkel, maar ook het stadscentrum is met het openbaar vervoer niet ver weg.

Financiering

Wet langdurige zorg (Wlz)

Het merendeel van de kosten van de zorg die je ontvangt wanneer je in een zorginstelling woont, wordt betaald via de Wet langdurige zorg (Wlz). De Wlz is er voor mensen die de hele dag intensieve zorg of toezicht dichtbij nodig hebben, bijvoorbeeld met een somatische of psychogeriatrische aandoening of beperking of een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke handicap. Hieraan is de voorwaarde verbonden dat je een Wlz-indicatie hebt aangevraagd en ontvangen van het Indicatieorgaan CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Binnen de Wlz heb je ook de mogelijkheid om thuis te blijven wonen.