De Provenier

Wonen

Adres

Provenierssingel 55
3033 EH Rotterdam
T 010 269 98 10
E provenier@middin.nl

Adres
Provenierssingel 55
3033 EH Rotterdam
T 010 269 98 10
E provenier@middin.nl
Aan wie
Volwassenen en Ouderen

Locatie kenmerken

  • Nieuw pand, met uitgebreide technische mogelijkheden, op individu aangepast

  • Vlak bij het Centraal Station en de binnenstad

  • Groepswonen met sfeervolle huiskamers

Vlak bij het centrum van Rotterdam ligt de Provenier, een gecombineerde woon- en zorglocatie. Het moderne pand dat van alle gemakken is voorzien, biedt ruimte aan 77 ouder wordende bewoners, met of zonder beperking. Op de begane grond wonen mensen met een lichamelijke beperking, op de eerste en tweede etage wonen ouderen. De derde verdieping wordt bewoond door ouderen met een verstandelijke beperking.

Een eigen appartement in een gezellig huis

Een statige singel met prachtige bomen, op loopafstand van het Centraal Station en de binnenstad. De bewoners van de Provenier hebben een mooie plek om te wonen.

De zorg die cliënten nodig hebben met aandacht en respect

De Provenier is een woonplek waar de bewoners zich prettig en beschermd voelen. Er is volop aandacht voor geborgenheid en huiselijkheid. De bewoners hebben ieder een eigen appartement, bestaande uit twee kamers, een slaapkamer, een zitkamer en douche met toilet. Ook is er een klein keukenblok. De appartementen zijn toegankelijk voor rolstoelen en er is een lift in het gebouw aanwezig.

Elke verdieping heeft gezamenlijke huiskamers, waar de bewoners samen kunnen eten of koffie drinken. De huiskamers op de etages hebben een aangrenzend balkon. Op de begane grond grenst de huiskamer aan de tuin, waar iedereen gebruik van kan maken om heerlijk van de buitenlucht te kunnen genieten.

Zorg en ondersteuning

De bewoners krijgen zorg op maat, aangepast aan mogelijkheden en wensen. We willen de bewoners zo min mogelijk beperken en zo lang mogelijk in hun kracht laten staan, samen met degene die dierbaar zijn voor de bewoners, daarom zijn familie en dierbaren ook van harte welkom. Indien nodig is verpleeghuiszorg en/of behandeling mogelijk. Alle appartementen zijn uitgerust met een zorg- en alameringstoestel. Zo is de begeleiding altijd snel ter plaatse als dat nodig is. In het gebouw is aandacht voor domotica ter ondersteuning van de individuele zorg aan de bewoners, om het leefcomfort te verbeteren.

 

Mensen samen aan tafel

Maaltijden in overleg

De bewoners krijgen elke dag een warme maaltijd geserveerd, die naar keuze in het eigen appartement of in de gezamenlijke huiskamer gegeten kan worden. Of de bewoners nu de vertrouwde Hollandse pot willen of juist iets nieuws, er kan rekening gehouden worden met deze wensen. De maaltijden worden gezamelijk bereid in de keuken van de gezamelijke huiskamers.

Activiteiten en faciliteiten

Er worden activiteiten georganiseerd, die aansluiten bij de wensen van de bewoners. Samen spelletjes doen of creatief bezig zijn, behoort tot de mogelijkheden. De mogelijkheid is er om de kapper en pedicure aan huis te laten komen. Er is een fysiotherapeut aanwezig in het pand.

 

Financiering

Wet langdurige zorg (Wlz)

Het merendeel van de kosten van de zorg die je ontvangt wanneer je in een zorginstelling woont, wordt betaald via de Wet langdurige zorg (Wlz). De Wlz is er voor mensen die de hele dag intensieve zorg of toezicht dichtbij nodig hebben, bijvoorbeeld met een somatische of psychogeriatrische aandoening of beperking of een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke handicap. Hieraan is de voorwaarde verbonden dat je een Wlz-indicatie hebt aangevraagd en ontvangen van het Indicatieorgaan CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Binnen de Wlz heb je ook de mogelijkheid om thuis te blijven wonen.