De Werkwinkel

Werk, activiteiten en scholing

Adres

Harry Hoekstraat 2
2291 SN Wateringen
T 0174 220 164

Adres
Harry Hoekstraat 2
2291 SN Wateringen
T 0174 220 164
Aan wie
Volwassenen en Ouderen
Type beperking
NAH, VG en LG

Locatie kenmerken

  • Laagdrempelig activiteitencentrum

  • Creatieve activiteiten als potten beschilderen, kaarsen en sieraden maken

  • Vlak bij het centrum van Wateringen
Aardewerk potten beschilderen, sieraden en kaarsen maken. Dat gebeurt in De Werkwinkel, een activiteitencentrum dicht bij het centrum van Wateringen. Dit centrum biedt cliënten met een verstandelijke beperking vijf dagen per week op een laagdrempelige wijze creatieve werkzaamheden.

Creatief bezig zijn en mooie cadeautjes maken

In De Werkwinkel, een activiteitencentrum voor creatieve bezigheden in Wateringen, worden bijzondere cadeauproducten gemaakt en verkocht door cliënten met een verstandelijke beperking. De activiteiten zijn laagdrempelig en aangepast aan de mogelijkheden en wensen van de deelnemers.

Mensen uit de buurt komen er graag even langs voor een bijzonder cadeautje

Vijf dagen per week, van 08.30 tot 15.30 uur, werkt een groep van gemiddeld 12 cliënten in De Werkwinkel. Ze maken onder andere kaarsen en kleine cadeauartikelen, zoals met chocolaatjes opgemaakte boeketjes. Ook worden er potten met kleurige motieven beschilderd en sieraden gemaakt, die altijd aansluiten bij de actuele modetrends.

Een eigen cadeauwinkel

In de winkel die aan dit activiteitencentrum verbonden is, worden de artikelen te koop aangeboden. Aan de presentatie wordt natuurlijk veel zorg besteed. Mensen uit de buurt komen er graag even langs voor een bijzonder cadeautje. De cliënten zijn vanzelfsprekend erg trots als hun producten verkocht worden. Ze helpen dan ook graag mee in de winkel.

Verfkwasten aan het drogen

Rustig tempo

De activiteiten in De Werkwinkel zijn aangepast aan de mogelijkheden van de deelnemers. Zo kunnen ze kiezen uit diverse werkzaamheden en krijgen ze altijd ondersteuning bij de verschillende stappen van een creatief proces. Er wordt niet onder tijdsdruk gewerkt. Als het allemaal even niet zo gemakkelijk gaat, kan dat ook. De Werkwinkel is ondergebracht in een gelijkvloers, rolstoelvriendelijk gebouw, vlak bij het centrum van Wateringen. Sommige cliënten reizen met het openbaar vervoer, anderen worden door taxibusjes gebracht en een enkeling komt zelfs op de scooter.

Financiering

Wet langdurige zorg (Wlz)

Het merendeel van de kosten van de zorg die je ontvangt wanneer je in een zorginstelling woont, wordt betaald via de Wet langdurige zorg (Wlz). De Wlz is er voor mensen die de hele dag intensieve zorg of toezicht dichtbij nodig hebben, bijvoorbeeld met een somatische of psychogeriatrische aandoening of beperking of een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke handicap. Hieraan is de voorwaarde verbonden dat je een Wlz-indicatie hebt aangevraagd en ontvangen van het Indicatieorgaan CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Binnen de Wlz heb je ook de mogelijkheid om thuis te blijven wonen.