Turfschipper

Werk, activiteiten en scholing

Adres

Turfschipper 47
2292 JC Wateringen
T 0174 220 164
E turfschipper@middin.nl

Adres
Turfschipper 47
2292 JC Wateringen
T 0174 220 164
E turfschipper@middin.nl
Aan wie
Volwassenen en Jong Volwassenen
Type beperking
NAH, VG en LG

Locatie kenmerken

  • Laagdrempelig leer- en werkcentrum

  • Creatieve activiteiten 

Op een bedrijventerrein in Wateringen bevindt zich de werklocatie Turfschipper, voorheen Werkwinkel. Een werklocatie waar cliënten de kans hebben zich te ontwikkelen en actief deel te nemen aan de maatschappij. De cliënten kunnen hier aan de slag met het productiewerkzaamheden en nog veel meer.

Werkactiviteiten

Cliënten van verschillend niveau houden zich dagelijks bezig met allerlei soorten activiteiten. Dit doen wij graag in opdracht van particulieren en bedrijven.

Het gebouw is opgedeeld in verschillende compartimenten. Naast een mooi naaiatelier hebben we ook een productieruimte voor het uitvoeren van verschillende soorten productiewerkzaamheden, zoals het labelen van stokjes en het inpakken van de gemaakte producten. Ook kunnen de cliënten teksten en afbeeldingen aanbrengen op textiel en aardewerk. De producten verkopen we vervolgens op de werklocatie.

Samen met de begeleider kijken de cliënten welke activiteiten het beste bij hen past. Hierbij rouleren de cliënten bij verschillende werkzaamheden. Dit doen we om ze verschillende vaardigheden te leren en ze uit te dagen hun eigen grenzen te verleggen.

Werkdag

Om half 10 ’s ochtends begint de werkdag en kunnen de cliënten onder begeleiding aan de slag met nieuwe producten maken. Dit doet iedereen op zijn of haar eigen tempo en niveau. Per dag werken er ongeveer 28 cliënten. Om half 4 ’s middags is de werkdag weer voorbij en kunnen de cliënten naar huis.

Een bijzonder concept

Werklocatie Turfschipper is een bijzonder concept door de belangrijke sociaal maatschappelijke functie en de diversiteit aan cliënten. Onze cliënten hebben hier de kans zich te ontwikkelen en actief deel te nemen aan de maatschappij. Dit maken wij mogelijk door het bieden van professionele training en begeleiding op maat. Ook doordat de cliënten bij verschillende activiteiten werken, leren ze veel verschillende vaardigheden.

De cliënten maken met veel trots de producten verkoop klaar, ieder op zijn eigen tempo en niveau

Wie werken er?

Op de werklocatie werken verschillende doelgroepen, namelijk jongeren en volwassenen met een NAH, LG of een VG mét PGB, WLZ en WMO. Daarnaast is de werklocatie toegankelijk voor mensen met een LG zonder ADL.

Productiewerkzaamheden uitvoeren