Hoe meld je je aan?
Wil je je aanmelden bij de poli van Middin? Neem contact op met Klantcontact. We sturen je dan een aanmeldingsformulier.
Wil je je aanmelden bij de poli van Middin? Neem contact op met Klantcontact. We sturen je dan een aanmeldingsformulier.
Binnen de poli helpen we volwassenen, jongeren en kinderen met een beperking en hun naasten. Onze behandelaren zijn gespecialiseerd in (verstandelijke) beperkingen, psychische stoornissen, gedrags- en ouderdomsproblematiek.
Middin biedt diagnostiek en behandeling. De diagnostiek varieert van intelligentietesten, persoonlijkheidsonderzoek, neuropsychologisch onderzoek, sociaal-emotioneel functioneren en zelfredzaamheid, tot psychologisch onderzoek om bijvoorbeeld autisme of ADHD vast te stellen.
Onze behandeling omvat emotie-/agressieregulatie, verslaving, psycho-educatie en traumaverwerking. De behandeling is cliëntgericht met een lichte tot matige complexiteit. Het behandelteam van Middin is multidisciplinair en werkt via de landelijk vastgestelde behandelrichtlijnen. Er wordt nauw samengewerkt met de cliënten, hun familie, andere behandelaren en begeleiders.
Na je aanmelding maken we een afspraak met je. We weten dan wat je nodig hebt en geven advies voor diagnostiek en/of behandeling. Na het adviesgesprek gaan we met je aan de slag met een behandelplan op maat of verwijzen we je door waar nodig.
Binnen Middin kunnen we je eventueel doorverwijzen naar onze gespecialiseerde behandelaren, zoals een ergotherapeut, arts voor verstandelijk gehandicapten, logopedist of maatschappelijk werker. De behandelingen vinden plaats op verschillende locaties van Middin.
De werkwijze van de poli bestaat uit de volgende stappen:
Voor het adviesgesprek geldt:
De kosten van de zorg worden betaald via de Jeugdwet of de Wlz. We kunnen met je meedenken over welke indicatie nodig is.
Kun je een keer niet komen? Laat het de behandelaar minimaal 24 uur van tevoren weten. Lukt dat niet of ben je dat vergeten? Dat kan een keer gebeuren. Maar omdat we een grote wachtlijst hebben, gaat de behandelaar hierover met je in gesprek. Er kan dan voor worden gekozen om samen nieuwe afspraken te maken, je behandeling te pauzeren of je terug te plaatsen op de wachtlijst. In uiterste gevallen kan het zijn dat de behandeling stopt.
We doen er alles aan om je goede zorg te bieden. Ben je ergens niet tevreden over of heb je een klacht? Bespreek dit dan eerst met je contactpersoon van de poli. Kom je hier niet samen uit, dan kun je terecht bij:
Wil je de informatie nog eens teruglezen? Download hier de folder.
De ergotherapeuten helpen bij het (opnieuw) leren uitvoeren van dagelijkse handelingen zoals werken, koken, aankleden of boodschappen doen. Wanneer dit na lichamelijke of psychische problematiek moeizamer gaat, kan door zorg op maat – denk aan advies, training en hulpmiddelen –het (weer) mogelijk worden gemaakt om de dagelijkse activiteiten uit te voeren die voor jou belangrijk zijn; op het werk, thuis, bij studie, tijdens vrije tijd en/of sport.
De fysiotherapeuten werken actief aan gezondheidsbevordering op het gebied van bewegend functioneren. De fysiotherapeuten helpen bij lichamelijke klachten en zorgen ervoor dat de cliënt weer optimaal kan bewegen. Hiervoor werken zij samen met de cliënt en zijn omgeving en zo nodig met andere disciplines. De fysiotherapeuten doen eerst onderzoek naar de klachten en gaan vervolgens over op adviezen of een passende behandeling.
De logopedisten bieden hulp bij problemen met de communicatie en problemen in het mondgebied. De logopedisten besteden onder andere aandacht aan de spraak, de taalontwikkeling, de ondersteunde communicatie, eet- en drinkproblematiek, slechthorendheid, stemproblemen en mondzorg.
De maatschappelijk werkers zijn de verbindende schakel tussen cliënten, hun naasten, behandelaren en begeleiders. Ze adviseren en staan naasten bij in de zorg voor hun familielid. Ze zetten driehoeksbegeleiding in voor de verbetering van het contact en de communicatie tussen zorgprofessionals en naasten. Ook helpen zij bij de overgang naar volwassenheid wanneer het kind de leeftijd van achttien jaar bereikt. De maatschappelijk werkers bieden daarnaast ondersteuning bij verzoeken voor wettelijke vertegenwoordiging en geven voorlichting over wettelijke regelingen.
De gedragsdeskundigen werken met cliënten die gedragsproblemen vertonen. De gedragsdeskundigen voeren intelligentietesten uit en doen onderzoek naar sociaal-emotioneel gedrag en dagelijkse vaardigheden. Daarnaast kunnen onze gedragsdeskundigen diagnoses stellen op het gebied van onder andere angst, leer- en concentratieproblemen, druk gedrag en slaapproblemen. Zij bieden hier behandelingen voor aan.
De arts voor verstandelijke gehandicapten (AVG-arts) is medisch specialist op het gebied van verstandelijke beperkingen en heeft kennis van de vaak ingewikkelde gezondheidsvragen. De AVG-arts adviseert ouders, begeleiders en andere artsen en werkt nauw samen met de huisarts, therapeuten en de gedragsdeskundige. Wanneer nodig kan de AVG-arts verwijzen naar specialisten in het ziekenhuis, maar blijft ook dan direct betrokken bij de zorg. Bij vragen over gezondheidsproblemen die samenhangen met een syndroom of beperking, psychiatrische- en gedragsproblemen, epilepsie, medicijngebruik, anticonceptie en seksualiteit, problemen met motoriek, zien of horen, lichamelijke achteruitgang, complexe besluitvorming, wilsbekwaamheid, wettelijke vertegenwoordiging en wet- en regelgeving, kun je bij de AVG-arts terecht.