Dillenburgsingel

Wonen

Adres

Prinsenhof 19
2263 EV Leidschendam
T 070 301 24 00
E dillenburg@middin.nl

Adres
Prinsenhof 19
2263 EV Leidschendam
T 070 301 24 00
E dillenburg@middin.nl
Aan wie
Volwassenen en Ouderen
Type beperking
VG, LG en ASS

Locatie kenmerken

  • Winkelcentrum, park en openbaar vervoer in nabije omgeving

  • Twee trefpunten waar je kunt eten en koffie drinken
Locatie Dillenburgsingel heeft woningen zowel aan de Prinsenhof als aan de Dillenburgsingel in Leidschendam-Voorburg. Een gang koppelt de twee gebouwen, een oud en een nieuw pand, aan elkaar. Er zijn 27 appartementen voor volwassenen met een lichamelijke beperking, verstandelijke beperking of mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Locatie Dillenburgsingel levert geplande zorg en maakt bij calamiteiten gebruik van een zorgalarm. Het appartementencomplex ligt vlakbij een gezellig winkelcentrum en een fraai park.

Prinsheerlijk wonen

Van alles wat. Dat is kenmerkend voor de locatie Dillenburgsingel. Waar de één zelfstandig uit de voeten kan, heeft iemand anders meer ondersteuning nodig. Alle cliënten wonen zelfstandig, in een schitterende omgeving waar je fijn kunt winkelen, wandelen en een kopje koffie kunt drinken in het trefpunt.

Inspelend op specifieke zorgvraag

Locatie Dilllenburgsingel heeft in totaal 30 woningen. Cliënten van Middin hebben woningen op de eerste zes verdiepingen van het flatgebouw. Het Prinsenhof- gedeelte van de locatie bestaat uit drie woonlagen. De twee gebouwen zijn middels een gang aan elkaar verbonden. Er wonen clienten met verschillende beperkingen en daarbij behorende uiteenlopende ondersteuning. Er zijn er die behoorlijk zelfstandig kunnen functioneren. Andere cliënten hebben wat meer bescherming en ondersteuning nodig. Er is zorg op afroep met een slapende wacht. Dit betekent dat de laatste zorgrondes om 23.00 uur afgerond zijn.

Mensen aan een tafel

Trefpunten

Naast de 27 woningen zijn er twee trefpunten op de eerste verdieping. Op de begane grond is buurtcentrum ‘Woej’ gevestigd. Enkele cliënten sluiten aan bij de activiteiten die daar georganiseerd worden.

Alle woningen zijn aangepast voor het gebruik van rolstoelen en andere hulpmiddelen zoals rollators en tilliften. De ruime woningen bestaan uit een woonkamer met open keuken, slaapkamer  en een aangepaste badkamer met toilet. Er zijn liften aanwezig in het gebouw en alle woningen hebben brede deuren. Het is mogelijk om tegen een vergoeding gebruik te maken van het beveiligde oplaadpunt voor scootmobiels.

Winkelcentrum

De cliënten die bij locatie Dillenburgsingel wonen, leven in een veilige omgeving die ook veel vrijheid biedt. Ze hebben volop mogelijkheden om onderling contact te maken. Ook de buurt is prettig, er is een mooi park vlakbij en het winkelcentrum en het openbaar vervoer zijn op loopafstand. Locatie Dillenburgsingel is echt van alle markten thuis.

De locatie is actief in het werven en inzetten van vrijwilligers. Vrijwilligers doen samen met cliënten verschillende activiteiten zoals bijvoorbeeld wandelen of uitjes. 

Financiering

Wet langdurige zorg (Wlz)

Het merendeel van de kosten van de zorg die je ontvangt wanneer je in een zorginstelling woont, wordt betaald via de Wet langdurige zorg (Wlz). De Wlz is er voor mensen die de hele dag intensieve zorg of toezicht dichtbij nodig hebben, bijvoorbeeld met een somatische of psychogeriatrische aandoening of beperking of een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke handicap. Hieraan is de voorwaarde verbonden dat je een Wlz-indicatie hebt aangevraagd en ontvangen van het Indicatieorgaan CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Binnen de Wlz heb je ook de mogelijkheid om thuis te blijven wonen.