Early Intervention
Werk, activiteiten en scholing
Locatie kenmerken
- Met methode Kleine Stapjes concrete doelen bereiken
- Begeleiding thuis, op kinderdagverblijf en peuterspeelzaal
Met kleine stapjes doelen behalen
Bij Early Intervention werkt de ambulant begeleider nauw samen met u als ouders. In wekelijkse begeleidingsmomenten oefent u niet alleen taakjes met uw kind, maar leert u ook hoe u uw kind zelf kunt stimuleren door bijvoorbeeld bewuster met de dagelijkse activiteiten om te gaan.
Kleine Stapjes
Bij Early Intervention van Middin werken wij met de methode ‘Kleine Stapjes’. Het verloop van de ontwikkeling van kinderen van 0 – 5 jaar vormt bij Kleine Stapjes het uitgangspunt. Iedere nieuwe stap is opgedeeld in kleine stapjes met concrete en haalbare doelen voor uw kind.
Regelmatig evalueren wij de doelen met u en stellen deze zo nodig bij. De ambulant begeleider maakt u wegwijs in de methode Kleine Stapjes. U leert hoe u uw kind kunt stimuleren in de grove- en fijne motoriek, de communicatie en in persoonlijke- en sociale vaardigheden. Enkele voorbeelden zijn: omrollen, kruipen, lopen. Maar ook beurtnemen, spelletjes doen, kiezen en sorteren, woordjes zeggen en communiceren met gebaren. Voorop staat dat kinderen plezier hebben in het leren. De taken worden dan ook op een speelse manier aangeboden en afgewisseld met liedjes. De ambulant begeleider helpt u ook bij uw vragen over bijvoorbeeld het gedrag van uw kind en toekomstig onderwijs.
Naast thuisbegeleiding kan de begeleiding ook deels plaatsvinden op het kinderdagverblijf of op de peuterspeelzaal van uw kind. De ambulant begeleider kan pedagogisch medewerkers adviseren en betrekken bij de Early Intervention. En stemt af met andere betrokkenen, zoals de logopedist, fysiotherapeut et cetera.

Voorop staat dat kinderen plezier hebben in het leren
Ook wanneer uw kind de schoolleeftijd heeft bereikt kunt u voor ondersteuning bij Middin terecht. Een ambulant begeleider kan uw kind begeleiden in de overgang naar de (reguliere) basisschool.
Financiering
Het merendeel van de kosten van de zorg die je ontvangt wanneer je in een zorginstelling woont, wordt betaald via de Wet langdurige zorg (Wlz). De Wlz is er voor mensen die de hele dag intensieve zorg of toezicht dichtbij nodig hebben, bijvoorbeeld met een somatische of psychogeriatrische aandoening of beperking of een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke handicap. Hieraan is de voorwaarde verbonden dat je een Wlz-indicatie hebt aangevraagd en ontvangen van het Indicatieorgaan CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Binnen de Wlz heb je ook de mogelijkheid om thuis te blijven wonen.
Het merendeel van de kosten van de zorg die je ontvangt wanneer je zorg aan huis nodig hebt, wordt betaald via de Wet maatschappelijke ondersteuning en/of de Jeugdwet. De Wmo is er voor mensen die niet meer op (volledig) eigen kracht hun leven kunnen leiden. De Jeugdwet is er voor ouders die hulp nodig hebben bij de verzorging en/of opvoeding van hun kinderen. Je kunt bij de gemeente terecht voor het aanvragen van financiering van deze zorg, bijvoorbeeld voor Den Haag en Rotterdam.