Elifnur, Ouassim, Almina en Dilem zijn vandaag de Baas voor één dag bij Middin

Delen op social media

Geen betere manier om kinderen te inspireren het beste uit zichzelf te halen dan door ze een dag de touwtjes in handen te geven. JINC Baas van Morgen biedt die kans aan honderden leerlingen die opgroeien in wijken met sociaaleconomische achterstand. Almina en Dilem, leerlingen van CBS de Nieuwe Haven, gaan langs locaties van Middin in Rotterdam. Elifnur en Ouassim, leerlingen van 't Palet in Den Haag, komen naar het Middin kantoor in Rijswijk.
Baas voor een dag

Het is donderdagmorgen 10 juni en in Rotterdam rijdt zorgmanager Gerben Baars om Almina en Dilem op te halen en mee te nemen naar locatie Boergoensestraat. In de Haagse Schilderswijk parkeert bestuurder Sam Schoch zijn auto om Elifnur en Ouassim op te halen en naar Rijswijk te brengen.

Waarom doet Middin mee?

Middin vindt het belangrijk dat iedereen kennis kan maken met de zorg. Net als JINC geloven wij dat alle kinderen een eerlijke kans op de arbeidsmarkt verdienen. JINC helpt kinderen in de leeftijd van 8 tot 16 jaar die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand op weg naar een betere werk-toekomst. Deze kinderen hebben dromen en talenten, maar als het om eerlijke kansen gaat hebben ze vaardigheden en rolmodellen nodig. Vandaag maken we een start en zijn 4 van hen De Baas voor één Dag!
Daniël Roos (directeur JINC): “De beste manier om erachter te komen wat je wilt en welk talent je hebt is door het zelf te ervaren. JINC Baas van Morgen geeft kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen deze kans.”

Een kind een dag op de stoel van de baas levert twee vliegen in één klap: verfrissende ideeën voor een bedrijf en een onvergetelijke ervaring voor een kind
zegt Daniël Roos (directeur JINC)

Start van de dag

We geven de kinderen gelijk hun eerste opdracht: Maak een selfie met je chauffeur. Met die selfie gaan ze later een bericht maken op de kanalen van Middin. Beetje promotie voor hunzelf als echte BM’er. Ja je leest het goed, een bekende Middinner. Want de opdracht van de dag is: ‘Hoe kunnen we ervoor zorgen dat jonge mensen gaan kiezen voor een opleiding in de gehandicaptenzorg?’

Verschillende interviews

Medewerker Diana en bewoner Jaap vertellen hoe het voor hen was tijdens de coronatijd. Nebahat vertelt, in de binnentuin, hoe zij van dezelfde school ('t Palet) als de Haagse leerlingen bij Middin terecht is gekomen. Robin werkt in de catering en vertelt waarom het bijhouden van de pantry zo leuk is. Roxanne laat zien dat de zorg meer is dan werken op een locatie, samen maken zij de social media posts.

Sam baas voor een dag

Bij een werkdag hoort een lunch

Van vergaderen en nadenken krijg je honger dus er staat ook een lunch op het programma. In Rotterdam is dat een fruitsalade maken samen met cliënten Yvonne en Jurgen. En in Rijswijk krijgen de leerlingen een VIP behandeling in het bedrijfsrestaurant.

Wat heb je geleerd van vandaag

Na de lunch hebben de kleine bazen een terugkoppeling met bestuurder Sam Schoch en directeur Nely de Munnik. Wat hebben ze geleerd van vandaag? Wat kunnen ze Sam en Nely meegegeven? Hoe kunnen wij Middin nog beter profileren als de plek om in de toekomst te werken?

Natuurlijk hopen wij dat de leerlingen in de toekomst voor de zorg kiezen en een goede indruk hebben gekregen van het werk in de zorg