Emmeke van Eersel benoemd als lid raad van bestuur

Delen op social media

Emmeke van Eersel treedt per 1 december aanstaande toe tot de raad van bestuur van Middin. Na het vertrek van Gertrude van den Brink vormt zij met Sam Schoch de raad van bestuur. Sam Schoch wordt bestuursvoorzitter en Emmeke van Eersel lid raad van bestuur. Gertrude van den Brink, huidig bestuursvoorzitter, kondigde eerder dit jaar aan dat zij haar functie als voorzitter van de raad van bestuur neer zal leggen om een andere maatschappelijke rol te gaan vervullen. Zij verlaat Middin per 1 februari 2020.

Emmeke van Eersel

Emmeke werkt al geruime tijd bij Middin en rechtsvoorgangers. Als begeleider, manager, adviseur en de laatste jaren als regiodirecteur. Over haar drijfveren zegt zij: “In mijn ervaring is er zo veel mogelijk voor mensen met een beperking, als je minder kijkt naar de beperking en meer naar de context. Deze kun je namelijk beïnvloeden: het terrein, het gebouw en zeker ook de besluiten en gedrag van de omgeving. Ik ben heel dankbaar dat ik de kans heb gekregen om hier met deze mooie organisatie en al onze partners vanuit deze nieuwe rol invloed op uit te oefenen.”

Waardevolle bijdrage

Jan van der Kruis, voorzitter raad van toezicht: “De afgelopen jaren hebben Gertrude en Sam stevige fundamenten gelegd waarop het nieuwe bestuur verder kan bouwen. Wij zijn verheugd dat Emmeke het stokje over wil nemen. Haar kennis en ervaring van en bij Middin, haar visie op (de organisatie van) de zorg en haar passie om impact te hebben op de levens van mensen met en zonder een beperking maken dat wij ervan overtuigd zijn dat zij, naast Sam, een succesvol bestuurder zal zijn. Wij wensen Emmeke veel succes in haar nieuwe rol.”

Ik ben heel blij met de benoeming van Emmeke. Ik zie ernaar uit om samen met haar verder vorm te geven aan de organisatie en zo onze bijdrage te leveren aan goede zorg voor mensen met een beperking.