Feestelijke symbolische start bouw Nieuwe Provenier

Delen op social media

Op vrijdagmiddag 15 september jl. vond de symbolische start van de bouw plaats van de toekomstige woonzorglocatie de Nieuwe Provenier. Wethouder Hugo de Jonge Onderwijs, Jeugd en Zorg van gemeente Rotterdam was speciale gast. Direct na de 'bouwvak' is er al daadwerkelijk gestart met de bouw en 15 september was het moment om symbolisch stil te staan bij de '1e paal' van het nieuwe pand. Een feestelijk moment waar alle betrokkenen, als cliënten, medewerkers, relaties, omwonenden en (bouw)partijen van harte welkom waren.

Na de hartelijke ontvangst in wijkcentrum de Propeller, benadrukte de wethouder in zijn toespraak het belang van de nieuwe Provenier als mooi voorbeeld van een initiatief van Middin voor een inclusieve samenleving. "Nieuwe zorg hoort midden in de samenleving te zijn, met mensen in en van de wijk." Daarna onthulden de wethouder samen met toekomstige bewoners Koos en Theo en bestuursvoorzitter Gertrude van den Brink twee speciale bouwdoeken. Alle cliënten hadden de creatieve opdracht gekregen om uit te beelden hoe zij zich hun toekomstige woonplek voorstellen. Zij wonen nu tijdelijk op een woonlocatie in Rotterdam Zuid en kijken vol verwachting uit naar hun nieuwe woonplek in de oude vertrouwde Provenierswijk. 

Over de Nieuwe Provenier

Aan de mooie Provenierssingel realiseert zorgorganisatie Middin de Nieuwe Provenier. De nieuwe Provenier is een gecombineerde woon- en zorglocatie voor mensen met zowel lichamelijke, verstandelijke beperkingen en beperkingen ten gevolge van ouderdom. Na de sloop van de oude Provenier, is Slokker Bouwgroep van start gegaan met de bouwwerkzaamheden van de Nieuwe Provenier. Naar verwachting duurt de bouw circa anderhalf jaar en zal het pand in het eerste kwartaal van 2019 gereed zijn. In de Nieuwe Provenier kunnen in de toekomst 77 bewoners komen wonen.