Gertrude van den Brink genomineerd voor Zorgmanager van het jaar 2018!

Delen op social media

Onze voorzitter van het bestuur Gertrude van den Brink is een van de drie genomineerden voor zorgmanager van het jaar 2018!

Het is dit jaar de 20e editie. Gertrude: “Schitteren hoef ik niet. Samenwerken wel. Met partners in de zorg en lokale, regionale en landelijke stakeholders. Middin vormen we samen. Een paar weken terug won ons team dat palliatieve zorg verleent aan mensen met een beperking, de vakprijs Gehandicaptenzorg 2017. En in diezelfde week kwam ook een volledig team op de been om alle 45 cliënten van Meliuszorg op te vangen en te ondersteunen. Dan denk ik : Wat een mooi bedrijf!”

Ook Peter Langenbach, voorzitter van de raad van bestuur van het Maasstad Ziekenhuis en bestuurder van Spijkenisse Medisch Centrum en Mark van Houdenhoven, bestuursvoorzitter van de Sint Maartenskliniek zijn genomineerd. Op 19 april 2018 zal voor de twintigste keer de prijs voor de Zorgmanager van het Jaar worden uitgereikt.

Zorgmanager van het Jaar is een prijs die wordt uitgereikt aan de zorgmanager die de meeste indruk maakt door een bijzondere prestatie. De prijs is bestemd voor bestuurders die eindverantwoordelijk zijn. De organisatie van de prijs is in handen van Zorgvisie. Vorig jaar werd de prijs gewonnen door bestuursvoorzitter Ernst Kuipers van Erasmus MC. Winnaars van andere jaren zijn onder meer bestuursvoorzitter Eelco Damen van Cordaan en bestuursvoorzitter Greet Prins van Philadelphia.

Femke Halsema, voorzitter van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) over Gertrude van den Brink

"De nominatie van Van den Brink is verdiend. Zij is een moderne leider, wars van bureaucratie en nodeloos overleg. Ze is inhoudelijk, invoelend en doortastend!"

Jan van der Kruis, voorzitter raad van toezicht Middin, over Gertrude van den Brink

"Het verbaast me niets dat Gertrude is voorgedragen als zorgmanager van het jaar. Zij is bij uitstek een rolmodel als het gaat om het vormgeven van waardegedreven en persoonvolgende zorg. Zij luistert en stelt de juiste vragen. Daarnaast legt zij verbanden met collega-organisaties waardoor nieuwe vormen van dienstverlening ontstaan zoals LifeWise en Hersenz."

Meer lezen op Zorgvisie

Op Zorgvisie kun je het artikel lezen https://www.zorgvisie.nl/genomineerden-zorgmanager-van-het-jaar/

Hier kun je meer lezen over deze twintigste editie van zorgmanager van het jaar https://www.zorgvisie.nl/twintigste-editie-zorgmanager-van-het-jaar/