Gertrude van den Brink kondigt vertrek bij Middin aan

Delen op social media

Gertrude van den Brink heeft besloten om te stoppen als voorzitter raad van bestuur van Middin. Na een periode van zeveneneenhalf jaar wil ze een andere maatschappelijke rol gaan vervullen. Sam Schoch, nu lid raad van bestuur, neemt na haar vertrek het voorzitterschap over.

In dialoog

Gertrude kijkt terug op een boeiende, mooie tijd als bestuurder: “Ik zie met trots dat Middin steeds meer de dialoog zoekt en vindt met cliënten, verwanten en andere betrokkenen en persoonsgerichte zorg waarmaakt. Het is gelukt om meer in verbinding te komen met de samenleving en ons antwoord op maatschappelijke vragen is ruimer en professioneler geworden.”

Trots

Voorzitter van de raad van toezicht Jan van der Kruis is trots op de beweging die Gertrude met Middin heeft gemaakt. Jan van der Kruis: “Middin ontwikkelde zich onder haar voorzitterschap van een fusieorganisatie tot een vooraanstaande organisatie in de zorg. Zij bestuurt de organisatie op een vernieuwende en betrokken manier en zoekt over de grenzen van sectoren heen naar oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Daarbij stelt zij steeds de keuzevrijheid en zelfstandigheid van mensen met een beperking voorop. Wij hebben begrip voor haar besluit, maar vinden het jammer haar te zien vertrekken.”

Opvolging

De komende tijd gaat de raad van toezicht op zoek naar een nieuw lid raad van bestuur. Wanneer een nieuwe raad van bestuur is gevormd, neemt Gertrude afscheid van Middin en neemt Sam Schoch haar taken over.

Samen met Said in de brasserie