Giovanni

Wonen

Adres

Meidoornsingel 200
3052 BV Rotterdam
T 010 461 39 06
E giovanni@middin.nl

Adres
Meidoornsingel 200
3052 BV Rotterdam
T 010 461 39 06
E giovanni@middin.nl
Aan wie
Volwassenen en Ouderen
Type beperking
LVB, VG en ASS

Locatie kenmerken

  • Ook voor begeleid zelfstandig wonen
  • Individuele aandacht

  • Stimuleren van vrijetijdsbesteding
Giovanni ligt in de gezellige Rotterdamse wijk Schiebroek. De meeste bewoners hebben een stoornis in het autistisch spectrum en hebben veel structuur nodig. Giovanni biedt die structuur. De begeleiding is 24 uur per dag aanwezig om iedereen de ondersteuning te geven die bij hem of haar past. De ongeveer 18 bewoners hebben ieder een eigen kamer, waarvan enkele met eigen sanitaire voorzieningen. De gezamenlijke woonkamer en keuken bieden de mogelijkheid voor een gemeenschappelijke maaltijd of gezelligheid. Er zijn ook drie appartementen aanwezig voor cliënten die meer zelfstandigheid wensen.

Fijn huis in een leuke omgeving

Schiebroek is een gezellige Rotterdamse wijk. De bewoners van Giovanni horen er helemaal bij. Er is veel contact met de buurtgenoten, winkeliers, of de mensen van de naburige kerk, met wie ze graag een praatje maken.

Ook in huis doen de bewoners hun zegje. Over de inrichting van hun kamer en de gezamenlijke leefruimtes of over de activiteiten die ze willen ondernemen. Daarbij krijgt ieder wat hij of zij nodig heeft: extra ondersteuning of juist wat meer eigen verantwoordelijkheid.

binnen

Stoornis in het autistisch spectrum

Giovanni is gespecialiseerd in de begeleiding van mensen met een stoornis in het autistisch spectrum, wat geldt voor de meeste cliënten in deze woonlocatie. Iedereen die hier woont heeft structuur en duidelijkheid nodig, ieder op zijn of haar manier. De begeleiders weten precies hoe ze daar invulling aan moeten geven. Dit geeft een vertrouwde sfeer.

Een wandeling of tafeltennis, het kan allemaal

Wie gezelligheid zoekt, kan terecht in de woonkamer of keuken. Maar de bewoners hebben ook een eigen kamer in het ruime pand. De grootte van de kamers varieert, elke kamer heeft een wastafel en ruimte voor een kleine koelkast. Er zijn gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen.

Appartementen

Giovanni heeft daarnaast ook drie appartementen met een woon-/ slaapkamer, een keukentje en een (kleine) sanitaire ruimte. Deze appartementen bieden de bewoners iets meer ruimte en zelfstandigheid dan de woongroepen. Er is 24 uurs-begeleiding voor zowel de cliënten in de woongroepen als voor de bewoners van de appartementen. Als dat nodig is, kunnen zij altijd een beroep doen op de begeleiders.

Actieve vrijetijdsbesteding

Alle cliënten gaan naar een activiteitencentrum, bijvoorbeeld naar De Makerij (op loopafstand). De begeleiders stimuleren hen om ook in hun vrije tijd actief te zijn. Daarbij kijken ze altijd naar de interesse van de cliënten. Dat betekent voor de één een fijne wandeling, voor de ander een potje tafeltennis. Er kan van alles.

Financiering

Wet langdurige zorg (Wlz)

Het merendeel van de kosten van de zorg die je ontvangt wanneer je in een zorginstelling woont, wordt betaald via de Wet langdurige zorg (Wlz). De Wlz is er voor mensen die de hele dag intensieve zorg of toezicht dichtbij nodig hebben, bijvoorbeeld met een somatische of psychogeriatrische aandoening of beperking of een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke handicap. Hieraan is de voorwaarde verbonden dat je een Wlz-indicatie hebt aangevraagd en ontvangen van het Indicatieorgaan CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Binnen de Wlz heb je ook de mogelijkheid om thuis te blijven wonen.