Grovestinsstraat

Wonen

Adres

Grovestinsstraat 24E
2532 SZ Den Haag
T 070 381 66 19
E grovestinsstraat@middin.nl

Adres
Grovestinsstraat 24E
2532 SZ Den Haag
T 070 381 66 19
E grovestinsstraat@middin.nl
Aan wie
Volwassenen en Jong Volwassenen
Type beperking
VG

Locatie kenmerken

  • Bijzondere locatie met mooie,
    ruime appartementen.
  • Mogelijkheid om samen te wonen.
  • Combinatie van zelfstandig wonen
    in combinatie met 24 uur begeleiding.
In het Haagse Moerwijk ligt locatie Grovestinsstraat. Een voormalige kerk is verbouwd tot een prachtige woonlocatie met behoud van de authentieke details. Hierdoor is het een bijzondere woonplek is geworden. Het gebouw biedt huisvesting aan minimaal 25 bewoners met een verstandelijke beperking. Iedereen heeft een eigen 2- of 3-kamerappartement en kan gebruik maken van de gemeenschappelijke ruimte. Er is mogelijkheid tot samenwonen.

Persoonlijke aandacht en regie over je eigen leven in een veilige omgeving

Er zijn 25 appartementen: 13 appartementen met 2 kamers en 12 met 3 kamers. Elk appartement heeft een eigen voordeur, badkamer, toilet en keukenblok. Dit geeft de mogelijkheid om zelf te koken. Een appartement zal worden ingericht als kantoor en slaapwacht voor de begeleiding. In het trefpunt kunnen de bewoners samen eten, televisie kijken, spelletjes doen of een feestdag of verjaardag vieren. Naast de activiteiten op het trefpunt volgen de bewoners hun eigen dagprogramma.

De omgeving

Grovestinsstraat staat midden in de wijk. Rondom de locatie staan huizen en er is een winkelstraat met supermarkt vlakbij. Met de bus of tram is er een directe verbinding met de binnenstad van Den Haag. De Grovestinsstraat ligt tussen twee parken: het Zuiderpark en Park Overvoorde.

Ondersteuning

De bewoners krijgen ondersteuning op verzoek. De begeleiders kijken naar ieders mogelijkheden en maken afspraken op maat met cliënt en eventueel verwanten die worden vastgelegd in het individuele zorgplan. De begeleiding is erop gericht op zoveel mogelijk je eigen leven te kunnen leiden. De bewoners worden hierin digitaal ondersteund via 'Mijn Eigen Plan'. De bewoners houden bijvoorbeeld zoveel mogelijk zelf en of met de hulp van het netwerk, het appartement schoon. Er is 24 uur per dag, alle dagen in de week, begeleiding aanwezig. Overdag worden bewoners zoveel mogelijk ondersteund met behulp van digitale hulpmiddelen. Eventueel is er persoonlijke begeleiding beschikbaar. ’s Nachts is er een slaapdienst. De bewoner participeert in de locatie, bijvoorbeeld in de cliëntraad of in diverse werkgroepen met als onderwerpen als voeding of activiteiten op het trefpunt.

Het trefpunt

Op het trefpunt Grovestinsstraat kan gezamenlijk worden gegeten. Bewoners en buurtgenoten kunnen elkaar hier ontmoeten. Dagelijks wordt er een maaltijd klaar gemaakt met de bewoners. Ieder appartement heeft ook een keukenblok. Dit biedt de mogelijkheid om zelf óf met bezoek te koken. Op de locatie worden regelmatig gezamenlijke activiteiten aangeboden. Dat kan een spelletje zijn, bingo of bijvoorbeeld een avondwandeling. De bewoners hebben alle ruimte om aan te geven wat ze graag willen. De begeleiding kan dit samen met vrijwilligers, familie en bewoners realiseren.

Je eigen plek met mogelijkheden om je eigen leven te leiden met behulp van digitale hulpmiddelen die jij zelf, mogelijk samen met je netwerk, in beheer hebt.