Haagsche Bluf

Wonen

Adres

Haagsche Bluf 46
2511 CN Den Haag
T 070 312 10 30
E haagschebluf@middin.nl

Adres
Haagsche Bluf 46
2511 CN Den Haag
T 070 312 10 30
E haagschebluf@middin.nl
Aan wie
Volwassenen
Type beperking
VG en ASS

Locatie kenmerken

  • Voor mensen met een verstandelijke beperking die individueel willen wonen
  • Gelegen in het hartje van de stad

  • Mooie, ruime studio’s en appartementen
In het centrum van Den Haag, aan een klein, gezellig winkelplein, ligt trefpunt en woonlocatie Haagsche Bluf. Er wonen 29 mensen in ruime, luxe studio’s en in drie appartementen vlakbij. Ze wonen individueel en geven hun leven zo veel mogelijk zelf vorm en inhoud. Grenzend aan de studio’s is een ruim opgezet trefpunt, waar bewoners van Middin en mensen uit de buurt gebruik van maken.

Wonen in het bruisende centrum

Bruisend van activiteiten. Maar dat is niet het enige waardoor Haagsche Bluf opvalt. Want er is veel meer. Het pand is uniek en ligt ook op een bijzondere plek, midden in het centrum. Het is ook een leuke plek voor andere bezoekers, zoals winkelende mensen die een kijkje komen nemen.

De Haagsche Bluf is een prettige plek om te wonen. Het trefpunt bruist van activiteiten. En in de directe omgeving zijn veel winkels, bioscopen en horeca waar bewoners hun vertier kunnen zoeken. De studio’s en appartementen bieden de bewoners de gelegenheid om hun leven op een voor hen prettige manier in te richten. Ze zijn ruim van afmeting en hebben allen een douche, toilet en keukenblok. De bewoners krijgen waar nodig ondersteuning van een team woonbegeleiders. ’s Nachts is er een slaapdienst. Daarnaast heeft iedere bewoner een persoonlijk begeleider.

binnen

Leuke weekendactiviteiten

Op het trefpunt worden met name in de weekenden activiteiten georganiseerd zoals sportactiviteiten, karaoke-avonden, themamaaltijden en baravonden. Hierbij worden vaak vrijwilligers ingezet.

Karaoke, jamsessies en lekker eten, het trefpunt bruist

Daarnaast is er een internetcafé en is er gratis WiFi. De bezoekers kunnen op het trefpunt iedere dag een warme maaltijd eten (tegen betaling en van te voren aangekondigd). Gewoon langs komen voor een kopje koffie en een praatje te maken, kan ook, het trefpunt is elke dag vanaf 12.00 uur open.

Bereikbaarheid

Het trefpunt is goed bereikbaar. Er komen veel bussen en trams in de buurt en ook is er de mogelijkheid om met een taxi(bus) op de Dagelijkse Groenmarkt 22a te worden afgezet of opgehaald. Een videofoon heeft een beeld- en geluidsverbinding met het trefpunt Haagsche Bluf. Bezoekers en taxichauffeurs kunnen met behulp hiervan zich melden bij het trefpunt.

Financiering

Wet langdurige zorg (Wlz)

Het merendeel van de kosten van de zorg die je ontvangt wanneer je in een zorginstelling woont, wordt betaald via de Wet langdurige zorg (Wlz). De Wlz is er voor mensen die de hele dag intensieve zorg of toezicht dichtbij nodig hebben, bijvoorbeeld met een somatische of psychogeriatrische aandoening of beperking of een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke handicap. Hieraan is de voorwaarde verbonden dat je een Wlz-indicatie hebt aangevraagd en ontvangen van het Indicatieorgaan CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Binnen de Wlz heb je ook de mogelijkheid om thuis te blijven wonen.