Haagsebos

Wonen en Ambulante ondersteuning

Adres

Haagsebos 147
2715 XN Zoetermeer
T 079 323 97 48
E haagsebos@middin.nl

Adres
Haagsebos 147
2715 XN Zoetermeer
T 079 323 97 48
E haagsebos@middin.nl
Aan wie
Jeugd en Volwassenen
Type beperking
LVB, VG en ASS

Locatie kenmerken

  • Voor mensen met een lichte verstandelijke beperking

  • Individueel wonen bij een trefpunt in mooie ruime appartementen met balkon
In de wijk Meerzicht in Zoetermeer ligt het appartementencomplex Haagsebos. In dit complex van 200 woningen wonen 28 cliënten en gezinnen met een verstandelijke beperking. Het zijn zeer ruime appartementen en op de begane grond is een mooi trefpunt. Dit trefpunt biedt ondersteuning aan de cliënten maar wordt ook gebruikt als ontmoetingsplek voor cliënten en andere bewoners. Het Haagsebos ligt rustig aan de Voorweg, vlakbij het Stadshart en station Centrum-West.

Fijn zelfstandig wonen met volop sociale contacten

Mooi en ruim wonen is natuurlijk prettig. Maar je hebt ook sociale contacten nodig. Locatie Haagsebos biedt een trefpunt waar je een praatje kunt maken of een spelletje kunt doen met de andere bewoners. De bewoners krijgen ondersteuning van begeleiders van Middin, die dag en nacht bereikbaar zijn.

De cliënten die in Haagsebos wonen, hebben over het algemeen een lichte verstandelijke beperking. In het appartementencomplex Haagsebos woont iedere cliënt op zichzelf. De woningen zijn ruim en hebben een balkon, een keuken, een badkamer, een grote woonkamer, een slaapkamer, een inpandige berging en een berging in de kelder. Een van de appartementen wordt gebruikt als kantoor en voor de slaapdienst. Naast woonondersteuning wordt ook gezinsondersteuning geboden aan ouders met een beperking. Zij worden ondersteund in de opvoeding van hun kind(eren). Voor deze gezinnen is een driekamerwoning met een extra slaapkamer beschikbaar.

binnen

Ontmoetingsplek

Een andere manier van ondersteunen biedt het trefpunt op de begane grond. Daar kunnen cliënten terecht voor een maaltijd. Samen met iemand of alleen. Verder kunnen zij bij het trefpunt terecht om koffie, thee of frisdrank te drinken, de was te laten doen of te internetten.

Het trefpunt is een ontmoetingsplek voor iedereen

In het gebouw wonen niet alleen cliënten van Middin. Op het trefpunt kunnen cliënten met de andere bewoners een praatje maken of ondersteuning krijgen bij het leggen van sociale contacten. Eenmaal per week ontmoeten ouders met hun kinderen elkaar op het trefpunt tijdens een voor hen georganiseerde ochtend.

Omgeving

Maar cliënten hoeven natuurlijk niet binnen te blijven. Ook in de omgeving is genoeg te doen. Het Stadshart met vele winkels is op steenworp afstand. En naast het Haagsebos ligt een stadsboerderij. De echte sportievelingen kunnen terecht op de sportschool die vlakbij is. Het Haagsebos biedt dus alles wat een mens nodig heeft: een fijne woning, een prettige leefomgeving, centraal gelegen en een gezellige plek om samen te komen.

Financiering

Wet langdurige zorg (Wlz)

Het merendeel van de kosten van de zorg die je ontvangt wanneer je in een zorginstelling woont, wordt betaald via de Wet langdurige zorg (Wlz). De Wlz is er voor mensen die de hele dag intensieve zorg of toezicht dichtbij nodig hebben, bijvoorbeeld met een somatische of psychogeriatrische aandoening of beperking of een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke handicap. Hieraan is de voorwaarde verbonden dat je een Wlz-indicatie hebt aangevraagd en ontvangen van het Indicatieorgaan CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Binnen de Wlz heb je ook de mogelijkheid om thuis te blijven wonen.