Haagsebos

Wonen en Ambulante ondersteuning

Adres

Haagsebos 147
2715 XN Zoetermeer
T 079 323 97 48
E haagsebos@middin.nl

Adres
Haagsebos 147
2715 XN Zoetermeer
T 079 323 97 48
E haagsebos@middin.nl
Aan wie
Jeugd en Volwassenen
Type beperking
LVB, VG en ASS

Locatie kenmerken

  • Voor gezinnen waarvan de ouders een LVB hebben
  • Voor gezinnen die ondersteuning willen bij de opvoeding en wonen
  • Ambulante ondersteuning

 

In de wijk Meerzicht in Zoetermeer ligt het appartementencomplex Haagsebos. In dit complex van 180 woningen wonen 26 cliënten met een matige tot licht verstandelijke beperking en 9 gezinnen waarvan de ouders een verstandelijke beperking hebben. De appartementen zijn ruim: cliënten die alleen wonen, hebben een tweekamerappartement. Voor de gezinnen is het wenselijk dat ze in een driekamerappartement wonen. Op de begane grond is een mooi trefpunt. Het Haagsebos ligt op een rustige locatie aan de Voorweg, vlakbij het Stadshart, winkelcentrum Meerzicht en station Centrum West.

Trefpunt Haagsebos 

Het trefpunt in het gebouw is een ontmoetingsplek voor alle bewoners van het Haagsebos.  Op het trefpunt kunnen cliënten met andere bewoners een praatje maken, een kopje koffie drinken, een spelletje met andere bewoners doen of met elkaar eten. Begeleiding is aanwezig voor vragen of als mensen hulp nodig hebben bij het leggen van sociale contacten.

Wonen bij Haagsebos Ouder en Kind

In het appartementencomplex Haagsebos wonen gezinnen waarvan de ouders een (licht) verstandelijke beperking hebben. Ze wonen zelfstandig met ondersteuning van gezinsbegeleiding. De woningen zijn ruim, licht en hebben een balkon, keuken, badkamer, grote woonkamer en twee slaapkamers. Er is ’s nachts een slaapdienst aanwezig.

Hulp bij opvoeden 

Bij het Haagsebos Ouder en Kind ontvangen ouders ondersteuning bij opvoeden en bij hun persoonlijke ontwikkeling. We werken met de methodiek HouVast. Door deze methodiek kunnen we ouders met een (licht) verstandelijke beperking langdurig ondersteunen in de opvoeding van hun kind. Samen met de ouders werken we naar een situatie 'verantwoord ouderschap'. 

Midden in de wijk 

In de omgeving van de locatie Haagsebos is van alles te doen. Het bekende winkelcentrum Stadshart is dichtbij. Naast het Haagsebos ligt een stadsboerderij met een grote speeltuin en binnenspeelmogelijkheden. Het Haagsebos en haar omgeving biedt alles wat iemand nodig heeft om prettig te kunnen wonen.   

 

overleg met begeleider

Financiering

Wet langdurige zorg (Wlz)

Het merendeel van de kosten van de zorg die je ontvangt wanneer je in een zorginstelling woont, wordt betaald via de Wet langdurige zorg (Wlz). De Wlz is er voor mensen die de hele dag intensieve zorg of toezicht dichtbij nodig hebben, bijvoorbeeld met een somatische of psychogeriatrische aandoening of beperking of een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke handicap. Hieraan is de voorwaarde verbonden dat je een Wlz-indicatie hebt aangevraagd en ontvangen van het Indicatieorgaan CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Binnen de Wlz heb je ook de mogelijkheid om thuis te blijven wonen.