Haven

Wonen

Adres

Haven 69
2242 NC Wassenaar
T 070 512 17 00
E haven@middin.nl

Adres
Haven 69
2242 NC Wassenaar
T 070 512 17 00
E haven@middin.nl
Aan wie
Volwassenen en Ouderen
Type beperking
VG en ASS

Locatie kenmerken

  • Modern pand van alle gemakken voorzien

  • Voor achttien bewoners met verstandelijke beperking

  • Groot gezellig trefpunt
In het gezellige centrum van Wassenaar, ligt locatie Haven aan het haventje. De achttien cliënten, mensen met een verstandelijke beperking, wonen er met veel plezier. Ze hebben allemaal een eigen appartement en hebben een actief sociaal leven. In het inpandige trefpunt kunnen ze op gezette tijden gezamenlijk koffie drinken, televisie kijken of een maaltijd nuttigen. Overdag gaan de meeste bewoners naar hun werk of dagbesteding.

Comfortabel en gezellig

De uitstraling van locatie Haven is ruimte, licht en gezelligheid. Alle achttien cliënten zijn heel blij met dit onderkomen. Ze kunnen de rust vinden in hun eigen ruime appartement, maar ze kunnen ook de gezelligheid opzoeken in het trefpunt, waar de begeleiders samen met cliënten, iedere avond zelf koken.

De cliënten van de Haven hebben allen een verstandelijke beperking. De groep cliënten varieert van jongvolwassenen tot ouderen. Het pand is ruim, modern, gezellig en van alle gemakken voorzien.

Alle appartementen hebben een grote woonkamer, een slaapkamer en een badkamer met douche en toilet. De meeste woningen hebben een eigen inpandige bergruimte. Op de begane grond zijn twee appartementen en op de eerste en tweede etage ieder acht. Verder is er een groot trefpunt in het pand zelf.

binnen
Het uitzicht op de haven maakt de plek heel bijzonder

Medewerkers van de Haven organiseren soms samen met vrijwilligers een themaavond waarvoor ook cliënten uit andere woonvoorzieningen worden uitgenodigd. Er is 24 uur begeleiding aanwezig bij de Haven. De begeleiders geven de zorg daar waar het nodig is. De meeste cliënten gaan overdag naar hun werk of dagbesteding. Sommigen hebben een dag of dagdeel vrij. Cliënten besteden hun vrije tijd aan huishoudelijke taken en vrijetijdsbesteding zoals lezen, tv kijken en puzzelen. Iedere avond wordt in de keuken van locatie Haven gekookt. Waar mogelijk doen cliënten hun eigen boodschappen of helpen mee met boodschappen doen voor de gezamelijke maaltijden.

Vrijwilligers

Locatie Haven is actief in het werven van vrijwilligers en het inzetten hiervan. Vrijwilligers ondernemen samen met cliënten verschillende activiteiten, zoals bijvoorbeeld wandelen, boodschappen doen, koken of een kop koffie drinken.

Winkels

Winkelen kan heel goed in de buurt. Het centrum van Wassenaar ligt op 700 meter afstand. Het is een heel gezellig dorp met veel winkels en terrasjes. Het uitzicht op het haventje maakt locatie Haven heel bijzonder. Dat, en de gezellige sfeer, het mooie trefpunt en het comfort, maken locatie Haven een unieke plek om te wonen.

Financiering

Wet langdurige zorg (Wlz)

Het merendeel van de kosten van de zorg die je ontvangt wanneer je in een zorginstelling woont, wordt betaald via de Wet langdurige zorg (Wlz). De Wlz is er voor mensen die de hele dag intensieve zorg of toezicht dichtbij nodig hebben, bijvoorbeeld met een somatische of psychogeriatrische aandoening of beperking of een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke handicap. Hieraan is de voorwaarde verbonden dat je een Wlz-indicatie hebt aangevraagd en ontvangen van het Indicatieorgaan CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Binnen de Wlz heb je ook de mogelijkheid om thuis te blijven wonen.