Heemburgh

Wonen en Ambulante ondersteuning

Adres

Schiebroekstraat 1
2729 LR Zoetermeer
T 079 343 93 84
E heemburgh@middin.nl

Adres
Schiebroekstraat 1
2729 LR Zoetermeer
T 079 343 93 84
E heemburgh@middin.nl
Aan wie
Volwassenen
Type beperking
VG, LG en ASS

Locatie kenmerken

  • Voor volwassenen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of niet aangeboren hersenletsel.
  • Trefpunt open voor lunch tussen 12.30 en 13.00 uur.
  • Trefpunt elke dag geopend van 16.00 tot 22.00 uur voor sociale contacten en ontspanning.
  • 24 uur per dag ondersteuning en aanwezigheid op afroep en afspraak.
De locatie Heemburgh ligt in de Zoetermeerse wijk Oosterheem. Op de locatie wonen 36 cliënten in een eigen appartement zelfstandig, met geplande en ongeplande begeleiding/zorg. De bewoners hebben een verstandelijke beperking, lichamelijke beperking of een combinatie van beide. In het trefpunt op de begane grond komen bewoners en buurtbewoners samen voor leuke activiteiten en/of om te eten. Twee dagen in de week wordt er in het trefpunt een kleinschalige vorm van dagbesteding aangeboden.

Ruimtelijk en modern wonen in Zoetermeer Oosterheem

Heemburgh is van alle moderne gemakken voorzien en geschikt voor cliënten met een verstandelijke beperking, lichamelijke beperking of een combinatie van beide. Het trefpunt op de begane grond is een ontmoetingsplek voor bewoners en buurtbewoners. Tevens is daar een kleinschalige dagbesteding gevestigd.

Aan het werk samen

Ruime appartementen

De appartementen van de cliënten met een niet-aangeboren hersenletsel en de cliënten met een lichamelijke of meervoudige beperking (de twee- en driekamerappartementen) zijn zeer ruim en hebben een automatische deuropener, een keukenblok op aangepaste hoogte, vloerverwarming en voorzieningen voor brandveiligheid. Alle 36 appartementen zijn verspreid over het appartementencomplex, de woontoren (tot 6 hoog) of de gallerij (tot 4 hoog). De meeste cliënten gaan overdag naar een centrum voor werk en activiteiten. De appartementen van de cliënten met een verstandelijke beperking zijn 40m2 en  hebben een woonkamer met keuken, slaapkamer, badkamer, apart toilet en een balkon. Alle cliënten hebben een begeleider met wie zij gesprekken hebben en aan doelen werken. De begeleiders komen op afspraak bij de cliënten thuis. Dit is afhankelijk van de zorgvragen van de cliënt.

Bewoners komen bij elkaar voor een praatje of om een hapje te eten. 

Trefpunt

Op de beganegrond is een trefpunt waar bewoners die individueel wonen elkaar ontmoeten. Ze komen er voor een praatje of een kop koffie, kijken er televisie, doen er spelletjes en gebruiken samen de maaltijd.

aan tafel