Heemburgh

Wonen en Ambulante ondersteuning

Adres

Schiebroekstraat 1
2729 LR Zoetermeer
T 079 343 93 84 en/of 06 307 15 237
E heemburgh@middin.nl

Adres
Schiebroekstraat 1
2729 LR Zoetermeer
T 079 343 93 84 en/of 06 307 15 237
E heemburgh@middin.nl
Aan wie
Volwassenen
Type beperking
VG, LG en ASS

Locatie kenmerken

  • Ruime nieuwbouw- appartementen van 40m²

  • Gezellig trefpunt voor een kopje koffie en maaltijd
De locatie Heemburgh ligt in de Zoetermeerse wijk Oosterheem. Heemburgh heeft 36 appartementen voor drie doelgroepen. Er zijn 18 appartementen voor cliënten met een meervoudige beperking of niet-aangeboren hersenletsel en 18 appartementen voor cliënten met een verstandelijke beperking. Locatie Heemburgh ligt tegenover het Randstadrailstation Willem Drees. In de buurt zijn winkels en een gezondheidscentrum. Verder heeft het wooncomplex een gemeenschappelijke tuin die omheind is.

Ruimtelijk en modern wonen in Zoetermeer

Heemburgh is van alle moderne gemakken voorzien en speciaal toegerust voor cliënten met een meervoudige beperking en niet-aangeboren hersenletsel. En er is een trefpunt dat toegankelijk is voor de cliënten van Middin en voor de mensen uit de buurt. Zesendertig appartementen van de locatie zijn gekoppeld aan het trefpunt en worden individueel bewoond. De cliënten krijgen 24 uur ondersteuning op afspraak en afroep. Met een zorgoproepsysteem kunnen de meeste cliënten contact hebben met de aanwezige begeleiders. Cliënten die dit niet hebben, kunnen de begeleiding bellen op de zorgtelefoon. Deze is 24 uur per dag bereikbaar.

Ruime appartementen

De appartementen van de cliënten me een niet-aangeboren hersenletsel en de cliënten met een lichamelijke of meervoudige beperking (de twee- en driekamerappartementen) zijn zeer ruim en hebben een automatische deuropener, een keukenblok op aangepaste hoogte, vloerverwarming en voorzieningen voor brandveiligheid. Alle 36 appartementen zijn verspreid over het appartementencomplex, de woontoren (tot 6 hoog) of de gallerij (tot 4 hoog). De meeste cliënten gaan overdag naar een centrum voor werk en activiteiten. De appartementen van de cliënten met een verstandelijke beperking zijn 40m2 en  hebben een woonkamer met keuken, slaapkamer, badkamer, apart toilet en een balkon. Alle cliënten hebben een begeleider met wie zij gesprekken hebben en aan doelen werken. De begeleiders komen op afspraak bij de cliënten thuis. Dit is afhankelijk van de zorgvragen van de cliënt.

Bewoners komen bij elkaar voor een praatje of om een hapje te eten. 
Medewerker

Trefpunt

Op de beganegrond is een trefpunt waar bewoners die individueel wonen elkaar ontmoeten. Ze komen er voor een praatje of een kop koffie, kijken er televisie, doen er spelletjes en gebruiken samen de maaltijd.

  • Voor volwassenen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of nietaangeboren hersenletsel
  • Voor de sociale contacten en ontspanning is het trefpunt elke dag geopend van 16.00 tot 22.00 uur. Ook kan er worden geluncht tussen 12.30 en 13.00 uur
  • Ruime aangepaste appartementen voor de rolstoelgebruikers
  • 24 uur per dag ondersteuning en aanwezigheid op afroep en afspraak