Het Akkertje

Werk, activiteiten en scholing

Adres

Julialaantje 15a
2282 NW Rijswijk
T 070 414 09 54
E akkertje@middin.nl

Adres
Julialaantje 15a
2282 NW Rijswijk
T 070 414 09 54
E akkertje@middin.nl
Aan wie
Volwassenen
Type beperking
NAH, VG en ASS

Locatie kenmerken

  • Voor mensen met een verstandelijke beperking

  • Rustig gelegen in de grote stad

  • Veel verschillende werkzaamheden
In het groene hart van Rijswijk ligt het Akkertje. Deze kinderboerderij bestaat uit grote weides waarin schapen, geiten en herten vrij rondlopen en hokken waar cavia’s en konijnen wonen. Er is ook een theeschenkerij met terras. In totaal werken er dertig mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding op het Akkertje. De meeste bezoekers van de kinderboerderij zijn kinderen met hun ouders, oma’s of opa’s. Maar ook scholen en kinderdagverblijven uit de omgeving maken vaak een uitstapje naar het Akkertje. Ook in de weekends en op sommige feestdagen is het Akkertje open.

Vanwege de corona maatregelen zijn wij gesloten voor publiek.

Buiten werken in de stad

Voor wie van rust en groen houdt, maar in een grote stad woont, is werken bij het Akkertje een echte uitkomst. De kinderboerderij ligt in het centrum van Rijswijk, tegenover het Rijswijkse Bos, en is omringd door parken. Je kunt er allerlei soorten werk doen: in de horeca of op het terrein.

Het Akkertje is een mooie, grote kinderboerderij, die tegenover het Rijswijkse Bos ligt. Het werk wordt er gedaan door mensen met een verstandelijke beperking: de medewerkers van de kinderboerderij. De weides en stallen van het Akkertje krijgen veel bezoek; het is er vaak een drukte van belang.

buiten

Voor dierenliefhebbers

Er is op het Akkertje van alles te doen. In de theeschenkerij bijvoorbeeld bedienen medewerkers de bezoekers en helpen ze soms bij een kinderverjaardag. Ook is er veel te doen voor de dierenliefhebber. Op het Akkertje zijn geiten, schapen, herten, een koe, ezels, een varken, en heel veel kippen, pauwen, konijnen, cavia’s en parkietjes te vinden. De medewerkers voederen al deze dieren. Ookmaken ze de stallen en hokken schoon, waarbij hygiëne erg belangrijk is.

Vegen en harken

Een ander onderdeel is het werken op het terrein. Voorbeelden zijn vegen en harken, diverse klusjes en het onderhoud van het gereedschap.

Er zijn geiten, schapen, herten, konijnen, cavia’s, parkietjes en heel veel kippen

Ten slotte is er het werk in de dienstverlening. Daarbij kun je denken aan koffie en thee zetten voor de medewerkers van de kinderboerderij, boodschappen doen en de lunch verzorgen. Maar ook de werkkleding wassen, drogen en strijken.

Rondleiden

Bezoekers en schoolkinderen rondleiden en informatie verstrekken is enorm belangrijk: kinderen in de stad moeten leren welke dieren er zijn en wat het nut is van deze dieren.

Financiering

Wet langdurige zorg (Wlz)

Het merendeel van de kosten van de zorg die je ontvangt wanneer je in een zorginstelling woont, wordt betaald via de Wet langdurige zorg (Wlz). De Wlz is er voor mensen die de hele dag intensieve zorg of toezicht dichtbij nodig hebben, bijvoorbeeld met een somatische of psychogeriatrische aandoening of beperking of een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke handicap. Hieraan is de voorwaarde verbonden dat je een Wlz-indicatie hebt aangevraagd en ontvangen van het Indicatieorgaan CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Binnen de Wlz heb je ook de mogelijkheid om thuis te blijven wonen.